Follow us

H "βασίλισσα των βουνών" άφησε νεκρό ορειβάτη και συνέχισε την διαδρομή της

Το βίντεο που αποδεικνύει την απάνθρωπη συμπεριφορά της βραβευμένης ορειβάτριας.

MissBloom TEAM
ορειβασια Istock

Η Kristin Harila έχει φωτογραφηθεί να πανηγυρίζει φτάνοντας στην κορυφή του Κ2 λίγες μόνο στιγμές αφότου ορειβάτες "περπάτησαν πάνω από έναν ετοιμοθάνατο ορειβάτη". Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στη Γη μετά το όρος Έβερεστ, με ύψος 8.611 μέτρα.

Οι χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν τη Νορβηγίδα ορειβάτρια, Kristin Harila και την ομάδα της ότι "ενδιαφέρονται περισσότερο για την καταγραφή ρεκόρ" παρά για τη βοήθεια του ετοιμοθάνατου άνδρα. Αναφέρθηκε, επίσης, πώς η Harila και η ομάδα της έκαναν πάρτι αφού έφτασαν στην κορυφή του βουνού. Καθώς ο Mohamed Hassan βρισκόταν βαριά τραυματισμένος, 1.300 πόδια από την κορυφή του K2, δεκάδες άλλοι ορειβάτες έτρεξαν προσεκτικά προς το μέρος του, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

Στη συνέχεια, σκαρφάλωσαν γύρω από τον τραυματισμένο 27χρονο, καθώς τον άφησαν να πεθάνει ενώ συνέχιζαν τη δική τους προσωπική προσπάθεια για δόξα. Αφού εμφανίστηκαν πλάνα από το περιστατικό, η Νορβηγή Kristin και η ομάδα της που πέρασαν πάνω από τον Hassan αντιμετώπισαν την έντονη αντίδραση του διαδικτύου ότι τους ενδιέφερε περισσότερο να εξασφαλίσουν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ παρά να βοηθήσουν τον πληγωμένο ορειβάτη.

Κάτω από την ανάρτησή της στο Instagram που γιορτάζει τη άνοδό της στο K2, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την κατακρεούργησαν λέγοντας "ντροπή σου", "πού είναι η ανθρωπιά σου" και αποκαλώντας την "απερίσκεπτη". Ωστόσο, η Harila υπερασπίστηκε τον εαυτό της και προέτρεψε τους ανθρώπους να "είναι ευγενικοί". Και πρόσθεσε, επίσης: "Ελπίζω ότι μπορούμε να μάθουμε κάτι από αυτή την τραγωδία. Ο Hassan δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένος για να αναλάβει μια σύνοδο κορυφής 8.000 μέτρων. Αυτό που συνέβη δεν είναι σε καμία περίπτωση δικό του λάθος, αλλά δείχνει τη σημασία της λήψης όλων των πιθανών προφυλάξεων ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους¨.

Διάβασε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ