Follow us

"Ήθελα να σκοτώσω τον James Bond" | Οι δύο σύζυγοι, οι ερωμένες και ο βίαιος χαρακτήρας του Connery

Από γαλατάς, James Bond και από ήρωας της μεγάλης οθόνης μέγας καρδιοκατακτητής. Η αντιφατική ζωή και φήμη του Σκωτσέζου ηθοποιού πίσω από τα φώτα.

connery Splash

Ξόδεψε το πρώτο χαρτζιλίκι του όταν ήταν πέντε χρόνων για να μάθει να διαβάζει, έπρεπε όμως να περάσουν 70 χρόνια για να συνειδητοποιήσει την αξία αυτού του γεγονότος. Στα 13 του παράτησε το σχολείο για να μοιράζει γάλα στις γειτονιές του Εδιμβούργου και για να πληρώσει ένα εισιτήριο για τον κινηματογράφο μάζευε μπουκάλια. Αυτά και άλλα πολλά θυμάται ο Sean Connery στη νέα αυτοβιογραφία του με τίτλο "Το να είσαι Σκωτσέζος" ("Βeing a Scot"). Ο πρώτος και κατά πολλούς ο καλύτερος "James Bond" παρουσίασε την αυτοβιογραφία του, το 2008, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, ημέρα των 78ων γενεθλίων του.

Σήμερα, στα 90 του παραμένει ένας θρύλος της μεγάλης οθόνης, ένας sir με εμπειρίες ζωής μεγαλύτερες από την ίδια τη ζωή, ένας γόης με περγαμηνές -μόνο που η φήμη μου συνοδεύεται, εκτός των επιτυχιών του, με μελανά γράμματα για βίαιη συμπεριφορά στις συντρόφους του και απόλυτες ιδέες στην επικοινωνία του.

Ο Connery γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1930, στο Φάουντενμπριτζ, στο Εδιμβούργο. Είναι γιος της Effie McBain, καθαρίστριας, και του Joseph Connery, εργάτη σε εργοστάσιο και οδηγού φορτηγού. Ο πατέρας του ήταν Καθολικός με ιρλανδο-σκωτική καταγωγή, ενώ η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα Προτεστάντισσα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον αποκαλούσαν Sean, το μεσαίο του όνομα, πολύ πριν γίνει ηθοποιός.

Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φερέτρων και μπόντι μπίλντερ.

Η εντυπωσιακή άνοδος του Connery έγινε με τον ρόλο του μυστικού πράκτορα James Bond. Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Bond. Οι έξι ήταν παραγωγής της EON και μία ήταν ανεπίσημη αναπαραγωγή του Thunderball από την Warner Bros. Οι ταινίες αυτές είναι:

James Bond, πράκτωρ 007, εναντίον Δόκτορος Νο (Dr No., 1962)

James Bond, πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με αγάπη (From Russia with love, 1963)

James Bond, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου (Goldfinger, 1964)

Επιχείρηση Κεραυνός (Thunderball, 1965)

Ζεις μονάχα δυο φορές (You only live twice, 1967)

Τα Διαμάντια είναι παντοτινά (Diamonds are forever, 1971)

Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ (Never say never again, 1983) (ανεπίσημη)

Ο εντυπωσιακός αλλά και αεικίνητος, "αεράτος", ηθοποιός πρωτοανακαλύφθηκε από τους Harry Saltzman και Albert Broccoli, μετά την άρνηση άλλων υποψήφιων ηθοποιών για το ρόλο του Bond, μεταξύ των οποίων ο David Niven (ο οποίος αργότερα έπαιξε τον Bond στην παρωδία του 1967, Casino.

Ο δημιουργός του James Bond, Ίαν Φλέμινγκ, δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του ηθοποιού για την ενσάρκωση του ήρωά του, καθώς θεωρούσε ότι λόγω της φυσικής του διάπλασης και του παρουσιαστικού του δεν θα φαινόταν τόσο εκλεπτυσμένος. Ωστόσο, άλλαξε γνώμη μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, James Bond εναντίον Δρος Νο, και εντυπωσιάστηκε τόσο που εμπνεύστηκε μια σκωτο-ελβετική καταγωγή για τον James Bond που ξεπηδούσε από τις σελίδες των επόμενων μυθιστορημάτων του.

Διάβασε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ