Follow us

Μήπως το μυστικό για να βρεις το κίνητρό σου για γυμναστική είναι να κάνεις λιγότερη; #ELLERUN

Ο προγραμματισμός έξι προπονήσεων την εβδομάδα σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα ανταπεξέλθεις ποτέ στις προσδοκίες σου.

MissBloom TEAM
γυμναστικη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η άσκηση είναι λίγο πιο δύσκολη το καλοκαίρι. Κάνει ζέστη, που σημαίνει ότι θέλουμε να καθίσουμε ακίνητοι μπροστά σε έναν ανεμιστήρα, όχι να τρέχουμε στον ήλιο. Μας αρέσει επίσης να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο που οι άνθρωποι θέλουν να περνούν έξω, φιλοξενώντας μπάρμπεκιου ή κάνοντας μεγάλες βόλτες στο πάρκο με φίλους. Και έπειτα, είναι και το ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μας είναι σε διακοπές, επομένως ο φόρτος εργασίας μας αυξάνεται όσο τους καλύπτουμε.

Εάν λοιπόν, προσπαθείς να επιστρέψεις σε μια ρουτίνα, ίσως σκεφτείς ότι η αύξηση του όγκου της άσκησης που κάνεις είναι χρήσιμη, προγραμματίζοντας τακτικές προπονήσεις μέχρι να γίνουν ξανά δεύτερη φύση σου. Αλλά ο προγραμματισμός πέντε ή έξι προπονήσεων την εβδομάδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να είναι μεγάλο λάθος.

"Το να θέτουμε πολύ υψηλές προσδοκίες για εμάς, δεν λειτουργεί", λέει η συμβουλευτική ψυχολόγος και ιδρύτρια του Marathon Psychology, Dr Chloe Bedford. Αντίθετα, προτείνει μειώσεις τις προπονήσεις σου για να ενισχύσεις το κίνητρό σου. Οι λόγοι είναι δύο. "Πρώτον, ο φόρτος προπόνησης μπορεί να είναι υπερβολικός, ειδικά μετά από ένα διάλειμμα, και είναι πιθανό να κουραστούμε και να καούμε", λέει η Dr Bedford. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, αφήνοντάς σε εκτός παιχνιδιού άσκησης για ακόμη περισσότερο.

"Επίσης, ψυχικά, η μη επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει είναι πραγματικά αποθαρρυντική. Θεωρούμε τους εαυτούς μας αποτυχημένους και αναρωτιόμαστε γιατί προσπαθήσαμε εξαρχής", προσθέτει.

Με άλλα λόγια, μειώνοντας τις προσδοκίες που έχουμε για τον εαυτό μας, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε. Το να νιώθουμε ότι το έχουμε είναι ένας σίγουρος τρόπος για να συνεχίσουμε. "Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ενθουσιαστούν και να έχουν σχέδια που θέλουν να ακολουθήσουν ή στόχους που θέλουν να επιτύχουν. Δεν είναι συναρπαστικό να αναρωτιέσαι ρεαλιστικά τι μπορείς να κάνεις, τι έχεις τον χρόνο και τι είσαι σωματικά ικανός, αλλά είναι καλύτερο να κάνεις λιγότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παρά να βλέπεις το κίνητρό σου να μειώνεται", σημειώνει η Dr Bedford.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ