Follow us

Κακοκαιρία Daniel | Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Βόλο, Πήλιο, Εύβοια

Ενας νεκρός, τρεις αγνοούμενοι.

βροχή Thetoc

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel σε Μαγνησία, Εύβοια και Σποράδες, ενώ τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις ακόμα αγνοούνται, ενώ αργά το βράδυ εντοπίστηκε σώο ζευγάρι Αυστριακών που αγνοείτο, το οποίο φέρεται να παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά της κακοκαιρίας.

Σημειώνεται ότι, το βράδυ της Τρίτης το σφοδρό κύμα χτύπησε τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, ενώ από σήμερα, Τετάρτη, θα χτυπήσει την ανατολική Πελοπόννησο, την Αργολίδα και τη Δυτική Κρήτη. Για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες οι βροχές θα συνεχιστούν στις ήδη πληγείσες περιοχές.

"Σκίστηκε" στα δύο η Μαγνησία

Βυθισμένη πολιτεία είναι ο Βόλος μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο Πήλιο. Η σφοδρή κακοκαιρία θα επιμείνει και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το φως της ημέρας αναμένεται να αναδείξει το μέγεθος των καταστροφών.

Σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Βόλου υπάρχει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και διακοπή του νερού. Ισχύει ακόμη η απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ υπάρχει απόφαση για την κήρυξη της κατάστασης ιδικής κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας και στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και στις Σποράδες και στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα.

Κακοκαιρία Daniel | Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Βόλο, Πήλιο, Εύβοια

Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε δρόμους λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ δεκάδες είναι οι πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Ειδικά, ο δρόμος έξω από το Πήλιο έχει κοπεί ακριβώς έξω από την Πορταριά, καθώς το οδόστρωμα υποχώρησε και το σημείο έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη. Σημειώνεται πως μέσα σε μόλις 48 ώρες στο Πήλιο έπεσαν 1000 τόνοι νερού.

"Επισήμως υπάρχει ένας αγνοούμενος, ο κτηνοτρόφος που παρασύρθηκε από τα νερά. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε όλη την περιοχή και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη. Οι αναφορές που υπάρχουν είναι πως το φαινόμενο είναι σε ύφεση, αντιθέτως σε περιοχές που έχει μεταφερθεί το κύμα της κακοκαιρίας, όπως είχαν προδιαγράψει οι ειδικοί, όπως στην Πελοπόννησο αυτή τη στιγμή στην Αργολίδα έχουμε έντονα φαινόμενα, το ίδιο και στα Φάρσαλα, στη Λάρισα", σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια

Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει στην Βόρεια Εύβοια αλλά νωρίτερα και στη Νότια Εύβοια, έχει "φουσκώσει” ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα χωριά Πήλι, Αγία Άννα, Στροφυλιά, Μετόχι, Σπαθάρι στη Βόρεια Εύβοια δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού εδώ και ώρες. Χείμαρροι κατέβασαν φερτά υλικά με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να πλημμυρίζουν σπίτια.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ