Follow us

Πάσχα στην Ουγκάντα | Ο Επιτάφιος μέσα από τη ζούγκλα και το γεύμα αγάπης

MissBloom TEAM
Πάσχα στην Ουγκάντα

Όσοι πέρασαν την παιδική τους ηλικία έχοντας ζήσει "Πάσχα στο χωριό", έχουν σίγουρα πολλές όμορφες αναμνήσεις. Οι μέρες αυτές είναι συνυφασμένες με την οικογένεια και τις παραδόσεις που περνούν από γενιά σε γενιά. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι θρησκευτικές τελετουργίες αλλά και τα πλουσιοπάροχα γιορτινά τραπέζια. Έχουν άλλωστε προηγηθεί οι μέρες της νηστείας που κορυφώνονται με το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής.

Κάποιοι δεν έχουν το δικό τους "χωριό" ή από επιλογή επιλέγουν άλλα μέρη για να περάσουν το Πάσχα. Τα έθιμα που ακολουθούν αυτή την κατά βάση χριστιανική γιορτή άλλωστε τηρούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το χωριό Μόντε στην Ουγκάντα, για παράδειγμα, γιορτάζει εδώ και 15 χρόνια το δικό του ξεχωριστό Πάσχα.

Η καρδιά των ημερών αυτών είναι η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου γύρω από την οποία βρίσκονται τα σχολεία του χωριού και όπου τελεί όλες τις λειτουργίες ο πατήρ Αντώνιος Μουτιάμπας. Ένας ιερέας που χειροτονήθηκε στην Κρήτη, προσφέρει σπουδαίο έργο και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της αφρικάνικης χώρας με την Ελλάδα.

Διάβασε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ