Follow us

To 1ο Cycladic Kids Festival άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους καλλιτέχνες του αύριο

Τα ξεχωριστά και γεμάτα φαντασία, έργα των παιδιών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή έκθεση με τίτλο "Ο Άνθρωπος στο κέντρο".

MissBloom TEAM
vikos cycladic_

Την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους είχαν 19.500 παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία συμμετείχαν με έργα τους στον 10ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τα ξεχωριστά και γεμάτα φαντασία, έργα των παιδιών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή έκθεση με τίτλο "Ο Άνθρωπος στο κέντρο" η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 1ο Cycladic Kids Festival, το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο πλευρό των καλλιτεχνών του αύριο, βρέθηκε η εταιρεία Βίκος, χορηγός του 1ου Cycladic Kids Festival και του 10ου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, στηρίζοντας τη παιδική δημιουργικότητα και δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη της σημασίας της τέχνης και της προσωπικής έκφρασης, μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Μία ακόμη δράση της εταιρείας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς ενεργειών "Ο Β-οίκος της ζωής μας", η οποία αγκαλιάζει και προάγει, μεταξύ άλλων, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού και άκρως δημιουργικού Σαββατοκύριακου στο κέντρο της Αθήνας, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά Βίκος ήταν εκεί για να ενυδατώσουν και να δροσίσουν τους επισκέπτες
και τους διαγωνιζόμενους. Την έμπνευση για τις δημιουργίες των παιδιών που συμμετείχαν στον 10ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής έδωσε το ειδώλιο μίας γυναικείας μορφής που χρονολογείται από το 2700-2400/2300 π.Χ. και παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση "Κυκλαδική Τέχνη" του Μουσείου.

To 1ο Cycladic Kids Festival άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους καλλιτέχνες του αύριο

Οι μικροί καλλιτέχνες, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και το ταλέντο τους, ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί. Παράλληλα κατά τη διάρκεια του 1ου Cycladic Kids Festival παιδιά ηλικίας από 4 έως 15 ετών συμμετείχαν με ελεύθερο είσοδο σε παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθεάτρου, δράσεις μουσικής, χορού και κινηματογράφου, αφηγήσεις, εικαστικά εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

vikos cycladic_

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ