3 συνταγές για να αξιοποιήσεις δημιουργικά τις ώριμες μπανάνες

Δεν χρειάζεται ούτε να τις πετάξεις, ούτε και να φτιάξεις πάλι banana bread.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Πόσες φορές έχει μπει στον πειρασμό να πετάξεις τις πολύ ώριμες, σχεδόν μαυρισμένες μπανάνες, στα σκουπίδια. Κακώς μεν, αλλά είναι μια αληθινή ιστορία. Γεμίζεις την φρουτιέρα με την σκέψη ότι θα έχεις ένα εύκολο on the go snack μέσα στην τσάντα και πάντα τις ξεχνάς. Ώσπου οι μικρές μαύρες κουκίδες γίνονται όλο και μεγαλύτερες και τελικά παρα-ωριμάζουν. Η λύση δεν είναι ούτε να τις πετάξεις ασφαλώς, αλλά ούτε και να φτιάξεις πάλι banana bread.

Οι μπανάνες είναι από τα φρούτα, που εκτός από την σημαντική διατροφική τους αξία, ξεχωρίζουν και για την ευελιξία τους καθώς ταιριάζουν άψογα σε πολλές συνταγές, χαρίζοντας όχι μόνο φυσική γλυκύτητα αλλά επίσης λειτουργούν και όπως τα αυγά στις vegan εκδοχές. Οι παρακάτω νόστιμες και γρήγορες συνταγές θα σε πείσουν να μην πετάξεις ποτέ ξανά τις "σημαδεμένες" σου μπανάνες.

1. Πρωτεϊνικά Pancakes

Υλικά:

1 ώριμη μπανάνα + περισσότερη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

2 μεγάλα αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Βάλε τη μπανάνα σε ένα μπολ και πολτοποιήσε την μέχρι να γίνει ωραία και κρεμώδης - χωρίς σβόλους. Σπάσε τα αυγά σε άλλο μπολ και χτύπησέ τα πολύ καλά. Πρόσθεσε το μπέικιν πάουντερ στο μπολ με την μπανάνα και μετά ρίξε τα αυγά. Χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, βάλε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι για να δημιουργήσεις μια τηγανίτα. Μόλις οι πλευρές είναι σταθερές, γύρισε την από την άλλη πλευρά για μερικά λεπτά. Σέρβιρε με έξτρα μπανάνες κομμένες σε φέτες ή το topping της επιλογής σου.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr