Follow us

Λίζι Μέιγκι | H γυναίκα που έφτιαξε την αυθεντική Monopoly και πώς ένας άντρας της έκλεψε την ιδέα και αλλοίωσε το πνεύμα του παιχνιδιού

Το Landlord's Game, πάνω στο οποίο βασίστηκε η δομή της Monopoly, είχε πολύ διαφορετικές προθέσεις: να διδάξει πόσο άδικοι και αδίστακτοι είναι οι ιδιοκτήτες γης.

MissBloom TEAM
monopoly

Οι αδελφοί Πάρκερ από τη Μ. Βρετανία ήταν οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν ευρέως τη Monopoly στην παγκόσμια αγορά. Η πρώτη εμφάνισή της στα ράφια των καταστημάτων έγινε στις 5 Νοεμβρίου του 1935. Ωστόσο, η ιστορία της είναι πολύ παλιότερη.

To παιχνίδι Monopoly κλείνει φέτος τα 60 χρόνια ζωής (και ακραίων ενδοοικογενειακών διαμαχών) στην Ελλάδα- και πολύ περισσότερα στο εξωτερικό. Η Monopoly αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους, μεταφράστηκε σε 47 γλώσσες και παίζεται μανιωδώς σε περισσότερες από 140 χώρες του πλανήτη. Έχει, δε, γίνει έμπνευση για τους πιο ευφάνταστους "μαραθώνιους": πάνω σε δενδρόσπιτα με 286 ώρες συνεχούς παιχνιδιού, υποβρυχίως με 1080 ώρες παιχνιδιού, σε ζυγό ισορροπίας με 200 ώρες παιχνιδιού, ακόμα και ανάποδα με 36 ώρες!

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ