Follow us

Εκλογές στην Ολλανδία | Το σπίτι της Anne Frank γίνεται συμβολικά εκλογικό κέντρο

MissBloom TEAM
frank

Οι ψηφοφόροι στο Άμστερνταμ που θα συμμετάσχουν στις ολλανδικές εκλογές της 22ας Νοεμβρίου μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μια ασυνήθιστη τοποθεσία: το διάσημο σπίτι της Anne Frank, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μουσείο.

"Το σπίτι της Anne Frank είναι ένας από τους τόπους που θυμίζει τι μπορεί να συμβεί όταν εξαφανίζεται η δημοκρατία και το κράτος δικαίου", εξήγησε το μουσείο σε ανακοίνωση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι περισσότεροι νέοι θα πάνε στις κάλπες.

Το δημαρχείο του Άμστερνταμ διευκρίνισε ότι η απόφαση ελήφθη από το μουσείο, το οποίο διαχειρίζεται το Ίδρυμα Anne Frank.

Η δήμαρχος Femke Halsema δήλωσε σε επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο χθες ότι "λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια αυτού του εκλογικού κέντρου".

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν το σπίτι στις όχθες των καναλιών του Άμστερνταμ, που αποτελεί από τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Θεωρητικά θα παραμείνει κλειστό για άλλους επισκέπτες, εκτός κι αν η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι μικρή.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ