Follow us

Πώς ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ επωφελούνται από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει να ζεσταίνει τις μηχανές της για να ανέβει στο βάθρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά συνεχόμενες απώλειες.

MissBloom TEAM
SYRIZA

Μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να συγκροτήσουν μετά και τη νέα μεγάλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση 9 βουλευτών, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, τα οποία βλέπουν ότι τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να τους δίνουν δημοσκοπική υπεροχή.

Χθες, άνοιξε ακόμη περισσότερο η συζήτηση για τον ευρύτερο χώρο των συνεργασιών στην Κεντροαριστερά, με ένα να είναι το βασικό ερώτημα: υπάρχει περίπτωση συνεργασίας της Ομπρέλας και της ομάδας των 6 + 6 με το ΠΑΣΟΚ; Πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμφωνούν με την πολιτική πλατφόρμα του Στέφανου Κασσελάκη; Όλα τα δεδομένα αναλύονται ήδη από τα κομματικά επιτελεία, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βλέπει τα ποσοστά του να φθάνουν στο 13%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 12% και του ΚΚΕ στο 9%, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ

Η Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει να ζεσταίνει τις μηχανές της για να ανέβει στο βάθρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται, καλύπτοντας το θεσμικό κενό που φαίνεται ότι δημιουργείται μετά τις εξελίξεις. "Εμείς θα απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες, σε κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να συμπράξουν σε ένα μέτωπο επί τη βάσει πολιτικών θέσεων. Και νομίζω ότι ειναι ξεκάθαρο αυτό, δεν πρόκειται να πάμε σε συγκολλήσεις εξουσίας", είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γκλαβίνας, αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Στέφανο Κασσελάκη.

"Υπάρχει μία αμφισημία των θέσεων του κ. Κασσελάκη", είπε χθες ο Θ. Γκλαβίνας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, "τις οποίες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Δεν υπάρχουν προς το παρόν προϋποθέσεις σύγκλισης με δυνάμεις τις οποίες θα χαρακτήριζα επικοινωνικά αλλοπρόσαλλες".

Ερωτηθείς ωστόσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Αλέξη Χαρίτση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ήταν πιο... διαλλακτικός. "Εμείς, αυτό που επιδιώκουμε, είναι να οικοδομήσουμε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες πάνω στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, με ανθρώπους, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που προφανώς θα συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο".

Δες περισσότερα στο Esquire.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ