Follow us

Γιατί δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδια, σύμφωνα με το Harvard

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που προκαλούν αϋπνία;

MissBloom TEAM
αυπνια iStock

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι γύρω μας έχουν θέμα με τον ύπνο τους. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής έχουν επηρεάσει τον ύπνο μας και ακόμη και όσοι ξεκουράζονταν πάντοτε, τώρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η Dr Suzanne Bertisch, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής στο Harvard, έχει εντοπίσει τις αιτίες πίσω από την αϋπνία και σε σχετική επιστημονική έκδοση ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε.

Το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών και οι υπόλοιποι λόγοι

Ο πιο προφανής λόγος δεν είναι άλλος από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιον ειδικό να συνιστά το να μην εκτίθεσαι στο μπλε φως πριν κοιμηθείς και για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να απουσιάζουν αυτές από το κρεβάτι. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μας κάνει τον ύπνο δύσκολο.

Όπως η καφεΐνη, έτσι και το αλκοόλ μπορεί να αποτελεί εξήγηση στο γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε. Μπορεί να σε εκπλήσσει αυτό, και είμαι σίγουρος ότι πολλές φορές έχεις σκεφτεί ότι ένα ποτήρι αλκοόλ, μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις πιο εύκολο ύπνο, ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το αλκοόλ, όχι μόνο μπορεί να σε κάνει να ξυπνάς πιο συχνά, αλλά έχει και την ιδιότητα να σε στέλνει συχνά στην τουαλέτα, άρα να σε ταλαιπωρεί.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ