Follow us

3 άγνωστα συμπληρώματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό καλύτερα από ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα

Εάν θέλεις να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου ξέχνα τη βιταμίνη C και τον ψευδάργυρο. Αυτά τα συμπληρώματα κάνουν δουλίτσα.

MissBloom TEAM
συμπληρωμα διατροφης istock

Εάν το καλοσκεφτείς, το ανοσοποιητικό σου σύστημα έχει ένα κολοσσιαίο έργο καθημερινά. Κάθε μέρα, όλη μέρα, παλεύει για να διατηρήσει το σώμα σου χωρίς βακτήρια, ιούς και μύκητες που εισέρχονται από το περιβάλλον. Αυτό το σκληρά εργαζόμενο σύστημα αξίζει λίγη βοήθεια, έτσι δεν είναι;

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένας τρόπος για να διατηρήσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα σε φόρμα. Αν και δεν το κάνει κάθε συμπλήρωμα που ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού, οι ειδικοί συνιστούν τις παρακάτω επιλογές, οι οποίες λειτουργούν πραγματικά.

1. Προσαρμογόνα μανιτάρια

Τα προσαρμογόνα είναι οποιοδήποτε βότανο ή συστατικό που βοηθά το σώμα σου να διαχειριστεί το στρες. Ακόμα και οι επιθέσεις στο ανοσοποιητικό σου σύστημα χαρακτηρίζονται ως στρες. Σε έναν κόσμο όπου το άγχος είναι συνέπεια της ζωής, τα προσαρμογόνα μανιτάρια μπορούν να είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για την υποστήριξη της απόκρισης στο στρες και του ανοσοποιητικού συστήματος ταυτόχρονα.

Οι κατάλληλοι προσαρμογόνοι μύκητες είναι τα μανιτάρια Cordyceps, reishi, shiitake και maitake με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι κυρίως διάσημα για τη θετική τους συμβολή σε αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο χρόνιος βήχας, την αύξηση της τεστοστερόνης, την τόνωση του ανοσοποιητικού, την ενίσχυση της ενέργειας, την καταπολέμηση της κόπωσης και της έλλειψης ενέργειας και του καλού ύπνου. Δεδομένου ότι ο καλός ύπνος συνδέεται με την ικανότητα καταπολέμησης των λοιμώξεων, είναι win-win για την υγεία σου.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ