Follow us

Παιχνίδια που δεν παλιώνουν ποτέ - Ανακάλυψέ τα

Χριστούγεννα σημαίνει, γιορτές, δώρα και πολλά παιχνίδια! Έλα να ανακαλύψουμε παρέα μοναδικά παιχνίδια που δεν… παλιώνουν ποτέ!

MissBloom TEAM
παιχνιδι

Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και ήδη μπορείς να μυρίσεις στον αέρα τις μυρωδιές από τα νόστιμα μπισκότα, τα σπιτικά μελομακάρονα και τα πεντανόστιμα φαγητά των Χριστουγέννων. Σε όλη αυτήν τη γιορτινή μαγεία, τα παιχνίδια έχουν κυρίαρχο ρόλο στη διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Ας καθίσουμε όλοι κάτω από χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα πολύχρωμα λαμπάκια του και ας εξερευνήσουμε παρέα μερικά διαχρονικά παιχνίδια, ιδανικά για αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Παιχνίδια που δεν παλιώνουν ποτέ - Ανακάλυψέ τα

Επιτραπέζια για όλη την οικογένεια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια δεν είναι απλώς δημιουργικά παιχνίδια. Αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Μπορούμε μέσα απ’ αυτά να γνωριστούμε καλύτερα, να δεθούμε και να γελάσουμε με την ψυχή μας. Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική δραστηριότητα που μας βοηθάει όλους να αναπτύξουμε σημαντικές κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες. Πάμε όμως να δούμε ορισμένες κλασικές επιλογές.

Monopoly

Καμία βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών δεν μπορεί να είναι πλήρης χωρίς τη μέκκα των επιτραπέζιων. Μιλάμε για τη Monopoly. Εδώ και δεκαετίες αποτελεί το πιο κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι που θα βρεις σε κάθε σπίτι και θα ξέρουν να παίξουν τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί. Έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο και συνεχίζει να το κάνει. Μαζευτείτε λοιπόν όλοι στα ζεστά και ξεκινήστε ένα ταξίδι σε έναν κόσμο όπου οι αγοραπωλησίες ακινήτων και άλλων είναι… διασκεδαστική και όχι αγχωτική!

Dixit

Το Dixit είναι πραγματικά ένα ταξίδι φαντασίας. Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που όχι μόνο εξάπτει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, καθιστώντας το ιδανικό για την περίοδο των γιορτών, αλλά μέσα απ’ αυτό θα γνωρίσεις πτυχές της προσωπικότητας των φίλων ή της οικογένειάς σου που αγνοούσες. Οι αφηγήσεις που θα ακούσεις ή θα κάνεις και η προσπάθεια να βρεις την κάρτα ενός παίκτης ανάμεσα από τις άλλες όμορφες εικονογραφημένες κάρτες που παίζουν σε κάθε γύρο, συνεισφέρουν στην απολαυστική εμπειρία που σε γεμίζει το Dixit.

παιχνιδι

Jenga

Κλασικό και διαχρονικό. Το Jenga είναι ίσως εκείνο το παιχνίδι που μπορεί να ενώσει ή… να διχάσει φίλους και γνωστούς. Εντάξει κάνουμε πλάκα προφανώς. Είναι ένα απίστευτο παιχνίδι δεξιοτεχνίας και στρατηγικής που προκαλεί τρομερό γέλιο. Αν δεν το ξέρεις ήδη, να σου πούμε ότι θα πρέπει να προσπαθείς σε κάθε γύρο να αφαιρέσεις και στα καπάκια να στοιβάξεις τα ξύλινα πυργάκια το ένα πάνω στο άλλο χωρίς να… πέσει ο πύργος.

Jungle Speed

Αγαπημένο και ξεχωριστό. Το Jungle Speed είναι επιτραπέζιο παιχνίδι που θα σε γεμίσει γρήγορα με ενθουσιασμό και γέλια! Είναι το ιδανικό παιχνίδι των γιορτών καθώς δεν είναι ούτε ογκώδες ούτε και χρειάζεται να αποστηθίσεις απ’ ‘εξω εκατοντάδες κανόνες. Τοποθετείς το τοτέμ στο κέντρο και… παλεύεις να αρπάξεις το τοτέμ όταν έχεις τα κατάλληλα χαρτιά. Πρέπει να είσαι παρατηρητικός, προσεκτικός αλλά και να έχεις χτίσει γερά αντανακλαστικά!

Κλασικά παιχνίδια: Από τα Lego και τα Playmobil μέχρι την Barbie και τα Hot Wheels

Lego και Playmobil αποτελούν χωρίς αμφιβολία δυο από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια όλων των εποχών. Μαζί τους, στην ίδια περίοπτη θέση βρίσκεται η Barbie, η οποία χάρη στην πρόσφατη ταινία με πρωταγωνίστρια την Μάργκοτ Ρόμπι, απέκτησε ακόμη περισσότερη δημοτικότητα. Και επειδή τα αυτοκινητάκια δεν λείπουν από τέτοιες λίστες, τα Hot Wheels, έχουν κατορθώσει και αυτά να βρεθούν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές παιχνιδιών παγκοσμίως. Ας πούμε όμως λίγα πράγματα για καθένα απ΄αυτά τα εμβληματικά παιχνίδια.

lego

Τα Lego, τα λεγόμενα και τουβλάκια στη χώρα μας, έχουν τις ρίζες τους στη Δανία και δημιουργήθηκαν το μακρινό 1949. Εδώ και δεκαετίες έχουν κατορθώσει όχι μόνο να προσφέρουν ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας σε μικρούς μεγάλους αλλά και να συνθέσουν μια δική τους κουλτούρα η οποία έχει τροφοδοτήσει μια σειρά ταινιών, διαγωνισμών αλλά και θεματικών πάρκων αναψυχής. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για τα Lego. Μπορείς να βρεις από αγαπημένες φιγούρες μέχρι και τις κλασικές τους σειρές. Όλα θα εξάψουν τη φαντασία των παιδιών και θα δημιουργήσετε μαζί μοναδικές αναμνήσεις.

Όπως και για τα Lego, έτσι και για τα Playmobil, τα λόγια είναι περιττά. Από πειρατικά πλοία μέχρι παραμυθένια κάστρα, τα διάφορα σετ Playmobil που υπάρχουν στην αγορά αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογών παιδιών και γονιών για χριστουγεννιάτικο δώρο. Και όχι άδικα φυσικά. Η προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε φιγούρα και αξεσουάρ Playmobil προσθέτει μια μαγική πινελιά στο παιχνίδι των παιδιών, καθώς ενισχύει τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους.

barbie

Για γενιές, η Barbie ήταν ένα σύμβολο σε πολλούς τομείς. Από μοναδικό στο είδος της παιχνίδι έως και την επιρροή της στη μόδα, η εμβληματική κούκλα της Mattel συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τις καρδιές των παιδιών και των μεγάλων. Το ενδιαφέρον για την Barbie αναζωπυρώθηκε πρόσφατα χάρη στην ομώνυμη χολιγουντιανή ταινία και σίγουρα δεν πρόκειται να… φύγει τα επόμενα χρόνια.

Τα Hot Wheels, είναι τα πιο γνωστά και δημοφιλή αυτοκίνητα μινιατούρες που κυκλοφορούν στην αγορά. Βρίσκονται στα ράφια από τη μακρινή δεκαετία του 1960 και ανά τα χρόνια αποκτούσαν ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα. Είναι μέχρι και σήμερα τα αγαπημένα αυτοκινητάκια των μικρών παιδιών Οι πολυάριθμες πίστες τους θα σε ξετρελάνουν!

Καλές γιορτές με.. πολλά παιχνίδια και γέλια!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr