Follow us

Πονόλαιμος; 5 δοκιμασμένα γιατροσόφια που θα σε ανακουφίσουν

Εάν δεν αντέχεις τον πονόλαιμο αυτά τα γιατροσόφια θα σε ανακουφίσουν.

MissBloom TEAM
πονολαιμος istock

Ο πονόλαιμος είναι συνηθισμένος κατά την περίοδο των ιώσεων και της γρίπης, αλλά ευτυχώς υπάρχουν γιατροσόφια που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλύνεις τον πόνο.
Αυτά τα γιατροσόφια "δεν είναι γρήγορες λύσεις", αλλά θα σε ανακουφίσουν, είπε η Δρ. Heidi Hutchison, οικογενειακός ιατρός στο Penn State Health Medical Group—East Pennsboro.

Εάν έχεις πονόλαιμο πρέπει να εξεταστείς από γιατρό, για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι στρεπτόκοκκος ή κάποια άλλη ασθένεια για την οποία υπάρχουν συνταγογραφούμενα φάρμακα. Αλλά εάν είναι ένας απλός πονόλαιμος, αυτά τα δοκισμένα γιατροσόφια θα τον καταπραΰνουν εξίσου καλά με το σιρόπι για τον βήχα.

1. Κρύες λιχουδιές

Κάποιοι βρίσκουν τα κρύα καλύτερα από τα ζεστά όταν πρόκειται να καταπραΰνουν τον πονόλαιμο. Το παγωτό μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση.

2. Γαργάρες με μηλόξυδο

Οι γαργάρες είναι κλασσικό γιατροσόφι για τον πονόλαιμο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μηλόξυδο διαλυμένο σε νερό, αν το αντέχεις για να κάνεις γαργάρες.

Και το αλατόνερο μειώνει τα βακτήρια στον λαιμό. Η Hutchison συνιστά μια συνταγή από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας που συνδυάζει ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, ένα 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Ανακάτεψέ το και κάνε γαργάρες τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. "Οι μελέτες υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει", είπε η Hutchison.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ