Τα κλασικά λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Όλα εκείνα που δεν κάνεις σωστά κατά το μαγείρεμα και αφαιρούν πόντους νοστιμιάς και απόλαυσης στο αγαπημένο μας φαγητό..

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Σε περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους που θεωρούν ότι το να φτιάξουν μια μακαρονάδα σημαίνει "βράζω μακαρόνια", τότε μπήκες μόνο σου στη μαύρη λίστα. Όλων εμάς που έχουμε την pasta για Θεό μας.

Κράτα σημειώσεις, λοιπόν. Αυτό είναι το πρώτο σφάλμα στο οποίο υποκύπτεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μιας λαχταριστής μακαρονάδας. Τα υπόλοιπα θα βρεις παρακάτω:

  • Δεν ρίχνεις αλάτι στο νερό που βράζει μες στην κατσαρόλα.
  • Ή το ρίχνεις πολύ νωρίς, όταν ακόμη το νερό είναι κρύο. Το σωστό είναι αλατώνεις όταν το νερό έχει πάρει βράση.
  • Ρίχνεις λάδι στο νερό, το οποίο έχεις ως αποτέλεσμα να λαδώνει τα μακαρόνια και να μην τα αφήνει στη συνέχεια να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  • Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεκόλλα, οι κανόνες είναι για να σπάνε.
  • Αμελείς να ανακατεύεις τακτικά τα μακαρόνια όσο βράζουν. Παραδέξου το, βαριέσαι.
  • Δεν συνοδεύεις τα μακαρόνια με την κατάλληλη σάλτσα. Για παράδειγμα όσο πιο πλούσια και πυκνή σε υφή είναι σάλτσα τόσο περισσότερο έχει ανάγκη να "δέσει" με οποιοδήποτε είδος μακαρονιού έχει πτυχώσεις ή τρύπες, όπως είναι οι πένες.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr