Follow us

Τι αλλάζει στα ελληνικά γήπεδα

Με κινητό η είσοδος, κάμερες σε κερκίδες και τερέν και βαρύτερες ποινές μεταξύ άλλων.

MissBloom TEAM
γηπεδο iStock

Αγώνα δρόμου κάνουν τα υπουργεία Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να ετοιμάσουν τις νέες διατάξεις για τις κάμερες και τον τρόπο που θα μπαίνουν οι οπαδοί στα γήπεδα, με τον Γιάννη Βρούτση να κάνει λόγο για μία νέα πραγματικότητα, που δεν την έχουμε ξαναδεί.

Ο,τι έχει ψηφιστεί σχετικό μέχρι σήμερα καταργείται, καθώς κρίνεται αναχρονιστικό σχετικά με τις κάμερες, οι οποίες πρέπει να τοποθετηθούν σε όλα τα γήπεδα για να ανοίξουν τις πύλες τους στους θεατές. Όσο για το πώς θα μπαίνουν μέσα οι φίλαθλοι, η τεχνολογία θα δώσει και πάλι την απάντηση.

"Έχει καλώς" για να σφυρίξει ο διαιτητής

Η νέα σελίδα στα γήπεδα θα ανοίξει με υψηλής ευκρίνειας κάμερες, οι οποίες δεν θα βλέπουν τον… ουρανό, αλλά όλο το γήπεδο. Κερκίδες και τερέν. Δύο ημέρες πριν τον κάθε αγώνα θα ελέγχονται από την αστυνομία, αλλά επειδή λίγο πριν το παιχνίδι μπορεί να… μπλοκάρουν, οι αστυνομικοί της διεύθυνσης αθλητικής βίας θα τις ελέγχουν μία ώρα πριν το ματς, στέλνοντας το σήμα στην διεύθυνση ότι οι κάμερες καταγράφουν. Μόλις σταλεί το μήνυμα "Καλώς έχει" ο διαιτητής θα σφυρίζει την έναρξη του αγώνα. Η κυβερνητική οδηγία δεν έχει αλλάξει: "βάλτε κάμερες για να έχετε θεατές στις κερκίδες σας".

Νέα εποχή προβλέπεται όμως και για την ταυτοπροσωπία, με το κινητό τηλέφωνο να αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ για να μπει κανείς στο γήπεδο.

Οσον αφορά τον έλεγχο των εισιτηρίων, η τεχνολογία θα είναι αρωγός, καθώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο του κατόχου, μέσα στο οποίο βρίσκονται και τα στοιχεία του. Θα "κουμπώνει" έτσι αυτόματα, ενώ θα ελέγχεται και κατά την είσοδο στα γήπεδα.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ