Follow us

10 κορυφαία μυθιστορήματα που κανείς δεν ήθελε να εκδώσει

Βιβλία που όλοι γνωρίζουμε σήμερα αλλά ήταν πολύ πιθανό να μην είχαν εκδοθεί ποτέ.

MissBloom TEAM
ταινια

Yπάρχουν πολλά παραδείγματα παγκοσμίως διάσημων βιβλίων που αρχικά τους είχαν αρνηθεί την έκδοση.

Το μυθιστόρημα του Stephen King, "Κάρι" χαρακτηρίστηκε ψυχρό και καθόλου υποσχόμενο από 30 διαφορετικούς εκδότες. Το "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος" απορρίφθηκε 12 φορές πριν να καταφέρει να εκδοθεί. Ο γνωστός πλέον ως ο "Βασιλιάς του Τρόμου" αλλά και η πρώτη εκατομμυριούχος συγγραφέας εισέπραξαν πλήθος απορρίψεων πριν κατακτήσουν τον λογοτεχνικό κόσμο.

Δείτε παρακάτω μια λίστα από βιβλία που όλοι στον κόσμο γνωρίζουν αλλά παραλίγο να μην εκδοθούν ποτέ.

1. Όσα Παίρνει ο Άνεμος της Margaret Mitchell

Της πήρε 10 χρόνια να γράψει την επική ιστορία αγάπης της Scarlett O'Hara και του Rhett Butler. Το θηριώδες (πάνω από 1000 σελίδες) χειρόγραφο εισέπραξε 38 απορρίψεις πριν ένας εκδότης αποφασίσει να το εκδώσει, τον Ιούνιο του 1936. Έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του, τον Δεκέμβρη του 1936, το μυθιστόρημα είχε πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα και η Margaret Mitchell πήρε το βραβείο Πούλιτζερ.

2. Λολίτα του Vladimir Nabokov

Ο συγγραφέας είχε μεγάλο πρόβλημα να βρει κάποιον στην Αμερική που να θέλει να εκδώσει το άσεμνο για την εποχή μυθιστόρημά του. Η Λολίτα για δύο χρόνια έπαιρνε μόνο απορρίψεις. Τελικά, αυτή η ιστορία ενός έφηβου κοριτσιού με έναν μεγαλύτερο άντρα εκδόθηκε στη Γαλλία και έγινε μπεστ σέλερ από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων της Αμερικής. Σήμερα η Λολίτα θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα και συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού ΤΙΜΕ με τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα του περασμένου αιώνα.

3. Υπηρέτριες της Kathryn Stockett

Το πρώτο βιβλίο της Kathryn Stockett απορρίφθηκε από 60 λογοτεχνικούς ατζέντηδες που πίστευαν ότι αυτό το βιβλίο που είχε σα θέμα τη φυλετική ανισότητα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Ευτυχώς ένας πολύ μικρός εκδοτικός οίκος συμφώνησε να τυπώσει το βιβλίο και αποδείχθηκε μπεστ σέλερ μέσα σε 3 βδομάδες αφού κυκλοφόρησε. Μέχρι το 2011 το βιβλίο είχε πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και βρέθηκε στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times για περισσότερες από 100 εβδομάδες.

4. O Άρχοντας των Μυγών του William Golding

Ο συγγραφέας που αργότερα βραβεύθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας εισέπραξε 21 απορρίψεις πριν να εκδοθεί τελικά το πρώτο του μυθιστόρημα. Το βιβλίο δεν αναγνωρίστηκε από το κοινό άμεσα - μέχρι το 1954 είχαν πουληθεί μόνο 3000 αντίτυπα. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, το 1956, ο Άρχοντας των Μυγών έγινε το απόλυτο μπεστ σέλερ. Και το 2005 επιλέχτηκε από το περιοδικό ΤΙΜΕ ως ένα από τα 100 καλύτερα αγγλόφωνα μυθιστορήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ