Follow us

"Poor Things"| Ποιες είναι τελικά οι οσκαρικές πιθανότητες του Γιώργου Λάνθιμου;

Η τελευταία ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη έφτασε τη συγκομιδή ρεκόρ των 11 οσκαρικών υποψηφιοτήτων. Σε ποιες κατηγορίες απ’ αυτές, όμως, είναι το φαβορί της 10ης Μαρτίου;

MissBloom TEAM
poor things

Απολύτως αναμενόμενη ήταν η γεύση του πρώτου οσκαρικού πιάτου το οποίο μας σέρβιρε χθες, 23/1, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, φορτώνοντας με διψήφιο αριθμό υποψηφιοτήτων τα τρία μεγάλα φετινά φαβορί: 13 για το "Οπενχάιμερ", 11 για το "Poor Things" και δέκα για τους "Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού". Οι δυο πρώτες, μαζί με την "Ανατομία Μιας Πτώσης" (πέντε υποψηφιότητες) της Justine Triet, είναι και οι μόνες ταινίες της κορυφαίας κατηγορίας που υποστηρίζονται τόσο από τη σκηνοθεσία όσο και από το σενάριό τους.

Όπως μας είχαν προϊδεάσει οι κριτικές ενώσεις, οι Χρυσές Σφαίρες, τα BAFTA και οι υποψηφιότητες των βασικών σωματείων (σκηνοθέτες, παραγωγοί, φωτογράφοι), η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα είχε μια πρώτη οσκαρική υποδοχή αλά "Ευνοούμενη" (δέκα υποψηφιότητες). Και πράγματι, το "Poor Things" δεν έλειψε σχεδόν από καμιά πιθανή κατηγορία, χαρίζοντας στον 52χρονο Έλληνα δημιουργό την έκτη προσωπική υποψηφιότητά του (δυο καλύτερης ταινίας, δυο σκηνοθεσίας, μια σεναρίου και μια διεθνούς ταινίας) και στο Γιώργο Μαυροψαρίδη, το μόνιμο μοντέρ του, τη δεύτερη μετά την "Ευνοούμενη".

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ