Follow us

Μαρία Καρυστιανού | Ο συγκλονιστικός λόγος μίας μάνας που "έχασε" το παιδί της στα Τέμπη

"Αν εσείς χάνατε το πιο αγαπημένο σας πρόσωπο από ιατρικό λάθος, από αδιαφορία. Και ο εν λόγω γιατρός παραπεμπόταν στον ιατρικό σύλλογο αντί για τη δικαιοσύνη, τι θα κάνατε;"

MissBloom TEAM
Μαρία Καρυστιανού

Ένας χρόνος έχει σχεδόν περάσει από την τραγωδία των Τεμπών με τις πληγές να είναι ακόμα ανοιχτές. Τα ερωτηματικά πολλά, οι ευθύνες δεν έχουν ακόμα αποδοθεί και οι συγγενείς των θυμάτων με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, αγωνίζονται για να δικαιωθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που τόσο άδικα χάθηκαν.

Πριν λίγες ώρες, η Μαρία Καρυστιανού, η Πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών των θυμάτων, η οποία έχασε την 19χρονη κόρη της Μάρθη Ψαροπούλου, μίλησε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Με λόγο στιβαρό και σταθερή φωνή, επέλεξε να απευθύνει τον λόγο της όρθια, σε ένδειξη σεβασμού απέναντι στα 57 θύματα και τις οικογένειές τους.

"Μόλις έναν μήνα μετά το συμβάν και ενώ η κοινωνία δεν έχει ακόμη συνέλθει δίνει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του. Τα παιδιά της όμως, όπως καταλάβαμε δεν θα τα έβαζε μέσα στο τρένο. Και εμείς το ίδιο κ. Τσιαπαρίκου. Δεν θα τα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο, αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε. Αλλά δεν ξέραμε", είπε αναφερόμενη στην πρόεδρος της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

"Εσείς όμως γνωρίζατε, όπως γνώριζε πολύ καλά και όλη η πολιτική ηγεσία και ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ και η Hellenic. Ξέρατε αλλά ρισκάρατε με τα δικά μας παιδιά κα. Τσιαπαρίκου. Και χρόνια ολόκληρα επιτρέπατε να ταξιδεύει τόσος κόσμος παίρνοντας εσείς το ρίσκο και αφήνοντας τους επιβάτες στον κίνδυνο. Ξέρατε αλλά ρισκάρατε ελαφρά τη καρδία, με δόλο, με τις ζωές των επιβατών" πρόσθεσε.

Ενώ αναφέρθηκε και στον Κώστα Καραμανλή: "Είναι ευκολότερο να μην εφαρμόσεις τον νόμο, αν είσαι υπουργός στην Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος- ο Κώστας Καραμανλής- δηλώνει με θράσος αθώος λόγω της ασυλίας του. Και αντί να παραιτηθεί ευθύς και να αφεθεί στην δικαιοσύνη, πράττοντας το αυτονόητο, για την μνήμη των νεκρών και για μάς, παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας πως η Βουλή θα τον σώσει…".

Ενώ μίλησε και για συγκάλυψη της υπόθεσης: "Αυτή η υπόθεση δεν είναι σαν τις άλλες, αφορά έγκλημα, και τα δεδομένα πρέπει να είναι αλλιώτικα. Δεν το ζητάω μόνο εγώ και οι υπόλοιπες χαροκαμένες οικογένειες, αλλά και ο κόσμος. Αν δεν υπάρξει τιμωρία σε ένα τέτοιο έγκλημα, σε τι θα υπάρξει; Όλοι μας έχουμε πόνο. Όσο πόνο έχουμε, όμως, άλλη τόση επιθυμία και δύναμη έχουμε να παλέψουμε για τα παιδιά μας. Για μας το νόημα και ο σκοπός της ζωής έχουν χαθεί".

Αρκετές φορές η κα. Καρυστιανού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της αναφερόμενη στις ώρες αγωνίας που πέρασαν: "Να πάμε στο σημείο μηδέν. Να δούμε τα βαγόνια τα οποία ακόμη κάπνιζαν. Να τρέχουμε στα νοσοκομεία και να περιμένουμε να ακούσουμε το όνομα στη λίστα των τραυματιών. Ξέρετε τι είναι να παρακαλάς να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο από το να το έχεις νεκρό; Κανένας σας να μη το ζήσει ποτέ αυτό. Να περιμένουμε για την ταυτοποίηση μετά. Και μετά το χάος. Η ταυτοποίηση σε μένα έκανε περίπου δύο μέρες. Δεν περνούσαν τα δευτερόλεπτα. Πώς μπορεί να μην περνούν τα δευτερόλεπτα; Και όμως..."


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ