Η μουστάρδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα καρυκεύματα παγκοσμίως, και αποτελεί βασικό προϊόν της σύγχρονης διατροφής, ειδικά στις Ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που δίνει στα πιάτα, η σύγχρονη επιστήμη αρχίζει να συνδέει το γνωστό καρύκευμα με πολλά οφέλη για την υγεία όπως τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένη προστασία από λοιμώξεις και ασθένειες.
Όπως σε κάθε τι, το μέτρο στην κατανάλωση της μουστάρδας είναι απαραίτητο. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το καρύκευμα μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες και να προκαλέσει κάποια δυσάρεστα συμπτώματα.
Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr