Follow us

"The Zone Of Interest" | Ταινία της Χρονιάς σύμφωνα με την Ένωση Κριτικών του Λονδίνου

MissBloom TEAM
ταινια

Η ιστορική δραματική ταινία για το Ολοκαύτωμα "The Zone Of Interest" ανακηρύχθηκε Ταινία της Χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film Critics' Circle).

Το οδυνηρό πορτρέτο μιας οικογένειας που ζει σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο Άουσβιτς σκηνοθέτησε ο Βρετανός Jonathan Glazer, ο οποίος αναδείχθηκε Καλύτερος Σκηνοθέτης.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γερμανός ηθοποιός Christian Friedel ως διοικητής του Άουσβιτς, Rudolf Höss, ενώ η Sandra Hüller υποδύεται τη σύζυγό του, η οποία αποκαλείται ως η "βασίλισσα του Άουσβιτς".

Η ταινία αναγνωρίστηκε επίσης για το μίξη της μουσικής και του ήχου στην 44η τελετή απονομής των βραβείων της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το συγκινητικό δράμα του Andrew Haigh "All Of Us Strangers" κέρδισε το βραβείο Attenborough Βρετανικής/Ιρλανδικής Ταινία της χρονιάς, με τον πρωταγωνιστή Andrew Scott να αναδεικνύεται ως Ηθοποιός της Χρονιάς και ο συμπρωταγωνιστής του Paul Mescal να ανακηρύσσεται Βρετανός/Ιρλανδός Ερμηνευτής για το σύνολο του έργου του το 2023.

Η Έmma Stone αναδείχθηκε ηθοποιός της χρονιάς για τον ρόλο της στην ταινία "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου και η Da'Vine Joy Randolph πήρε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο δράμα "The Holdovers".

Ο Charles Melton κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "May December".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ