Follow us

Andrew Scott – Paul Mescal | Ποιο είναι το hot ζευγάρι του "Άγνωστοι Μεταξύ μας";

Το γκέι ρομάντζο του Andrew Haigh είναι η συγκινητικότερη κινηματογραφική ιστορία της χρονιάς. Γνωρίστε τους πρωταγωνιστές της.

MissBloom TEAM
scott

Η καριέρα του Andrew Haigh ξεκίνησε… ελληνικά. Το 2009 ο 36χρονος τότε Βρετανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης υπέγραψε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του "Greek Pete", την ιστορία ενός ελληνικής καταγωγής σεξεργάτη, τον οποίο υποδυόταν ο Peter Pittaros. Δυο χρόνια αργότερα θα ταξιδέψει στα φεστιβάλ του κόσμου με το "Weekend", τη ρομαντική περιγραφή ενός 48ώρου της σχέσης δυο νεαρών αντρών, ενώ το 2015 θα γίνει διεθνώς γνωστός με τα "45 Χρόνια". Ένα γλυκόπικρο δράμα χαρακτήρων πάνω στη μακροχρόνια συντροφική συμβίωση, το οποίο χάρισε στους Tom Courtenay και Charlotte Rampling τα βραβεία ερμηνείας στο φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά και μια οσκαρική υποψηφιότητα στην τελευταία. Ακολούθησε το αδιάφορο "Lean on Pete" (2017) και η θριαμβευτική επιστροφή με το "Άγνωστοι Μεταξύ μας", όπου ένας μοναχικός σεναριογράφος ζει ένα σπαρακτικό love story και μια ονειρική επιστροφή στην παιδική του ηλικία. Πρωταγωνιστές του συγκινητικού γκέι δράματος είναι οι Ιρλανδοί ηθοποιοί Andrew Scott και Paul Mescal, ένα μοναδικής ερμηνευτικής χημείας δίδυμο το οποίο αποτελεί το πιο καυτό κινηματογραφικό ζευγάρι της χρονιάς.

Andrew Scott : The hot priest

Γεννημένος το 1976 στην ιρλανδική πρωτεύουσα, ο Andrew Scott ξεκίνησε την καριέρα του με μια διαφήμιση για κουάκερ σε ηλικία 6 ετών. Οι σπουδές του στο θεατρικό τμήμα του Trinity College του Δουβλίνου κράτησαν ένα εξάμηνο, μιας και έμεινε από απουσίες, αλλά συμμετείχε σε διάφορες ιρλανδικές θεατρικές παραστάσεις, μέχρι που στα 22 του μετακόμισε στο Λονδίνο. Δεν άρχισε να καταξιωθεί σε απαιτητικούς ρόλους, ανεβαίνοντας στη σκηνή του Old Vic, συνεργαζόμενος με σκηνοθέτες όπως ο θρύλος του φρι σίνεμα Κάρελ Ράιζ και ο οσκαρικός Sam Mendes, ερμηνεύοντας Σαίξπηρ ("Άμλετ", "Βασιλιάς Λιρ"), κερδίζοντας ένα βραβείο Laurence Olivier (για το "A girl in a car with a man") και γνωρίζοντας επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ με το "The vertical hour" δίπλα στους Julianne Moore και Bill Nye.

"Άγνωστοι Μεταξύ μας"

Η κινηματογραφική παρουσία του περιοριζόταν σε πολύ μικρούς ("Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν") ή αδιάφορους ρόλους ("Nora"), δουλεύοντας κυρίως στην τηλεόραση, τον πιο σύντομο δρόμο προς την αναγνωρισιμότητα. Αυτή θα έρθει το 2010 με ένα διπλό "χτύπημα": την ενσάρκωση του Paul McCartney στην τηλεταινία του BBC "Lennon Naked" και εκείνης του Jim Moriarty , νέμεση του διασημότερου λογοτεχνικού ιδιωτικού ντεντέκτιβ, στο "Sherlock", για την οποία και απέσπασε το BAFTA β΄ ρόλου. Υποδύθηκε έναν ιερέα στο "Jimmy's Hall" του Ken Loach, ένα μέλος της κυβέρνησης που δεν βλέπει με καλό μάτι τον James Bond και τους 00 πράκτορες στο "Spectre", για να ξαναφορέσει τα ράσα για χάρη του "Fleabag", της πολυβραβευμένης βρετανικής σειράς με την Phoebe Waller-Bridge. Ερωτικό αντικείμενο του πόθου της Φλίμπαγκ, ο παπάς του Andrew Scott θα γίνει γνωστός ως "the hot priest" και ο ηθοποιός θα αποσπάσει μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Θα ακολουθήσει άλλη μία για Έμι για το επεισόδιο "Smithereens" του "Black Mirror", ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο "1917" του Sam Mendes, η συναισθηματική, εσωτερική ερμηνεία του στο "Άγνωστοι Μεταξύ μας" (με υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα), ενώ μπροστά του βρίσκεται η πρόκληση "Ripley".

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ