Follow us

Erdem Moralioglu | Ποιος είναι ο σχεδιαστής που έκανε fashion show στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ποιος είναι ο σχεδιαστής που ζήτησε την αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα για επίδειξη μόδας;

MissBloom TEAM
erdem Splash

Ο τουρκικής καταγωγής Erdem Moralioglu ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων με την απόφασή του να ζητήσει από το Βρετανικό Μουσείο να του παραχωρήσει την αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα για μια επίδειξη μόδας. Ωστόσο, οι αντιδράσεις στρέφονται κυρίως κατά του Βρετανικού Μουσείου που έδωσε την σχετική άδεια.

Η επίμαχη επίδειξη μόδας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (17.2.2024) σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου βρίσκονται τα ευαίσθητα Γλυπτά του Παρθενώνα στο πλαίσιο του London Fashion Week. Ο Erdem Moralioglu, σημείωσε πως ο λόγος που επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο για το σόου του ήταν το γεγονός ότι η συλλογή του είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, βασίζεται στη Μαρία Κάλλας και την ερμηνεία της στη Μήδεια το 1953.

Σύμφωνα με την Telegraph ο σχεδιαστής είπε σχετικά: "Η Κάλλας είχε ξεριζωθεί, ήθελα να παρουσιάσω (τις δημιουργίες) σε έναν χώρο που να φέρνει στο μυαλό την ελληνικότητά της. Αυτή η ιδέα του να είναι κάποιος από κάπου και να καταλήγει κάπου αλλού με ενδιαφέρει πολύ. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι παραλληλισμοί εκεί".

Εξάλλου, ο ίδιος ο Erdem Moralioglu είναι τουρκικής και βρετανικής καταγωγής. Η μητέρα του είναι Αγγλίδα και ο πατέρας του Τούρκος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, πριν εγκατασταθεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ