Follow us

Αλεξία Μπεζίκη | "Να δίνουμε τις μάχες παρά τον φόβο" - Η ηθοποιός και σεναριογράφος που θα παντρευτεί τη σύντροφό της

H σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια του Dolls of Dresden μίλησε στην Μελίνα Σιδηροπούλου και το Womantoc για τον έρωτα μεταξύ δύο γυναικών, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου.

μπεζικη

Ήταν σε μια θεατρική παράσταση που γνωρίστηκαν ο Αλέξης Τσάφας και η Αλεξία Μπεζίκη. Εκείνος ήταν ο σκηνοθέτης και εκείνη η πρωταγωνίστρια. Η Αλεξία άρχισε να του μιλά για την ιδέα της για να ακολουθήσουν εκατοντάδες email και τηλέφωνα που οδήγησαν στο τελικό σενάριο της ταινίας Dolls of Dresden. Μια ταινία για τη δύναμη που θα πρέπει να ανασύρει ο καθένας μας από μέσα του προκειμένου να γίνει αυτό που θέλει για τον εαυτό του.

Για την πρωταγωνίστρια της ταινίας, την Άννα, μια αντισυμβατική δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε μια γνωριμία, ένας έρωτας αναπάντεχος που προέκυψε όταν γνώρισε την εικαστικό από τη Δρέσδη Lophilia. Η τυχαία συνάντηση των δύο γυναικών εξελίχθηκε σύντομα σε μια βαθιά ερωτική σχέση με την προοπτική δημιουργίας οικογένειας.

Την προσέγγιση των δύο γυναικών θα διακόψει ο αιφνίδιος θάνατος της Lophilia. Η Άννα συγκλονισμένη από την απώλεια της φίλης της και γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ήταν για τη Lophilia το σώμα της να αποτεφρωθεί, θα αναζητήσει στη Δρέσδη τον πατέρα της για να αποσπάσει την απαραίτητη συγκατάθεση του. Η συγκλονιστική εμπειρία της σύντομης γνωριμίας της με την Lophilia, θα καθορίσει τη μετέπειτα ζωή της Άννας.

Για την ταινία Dolls of Dresden, τον έρωτα μεταξύ δύο γυναικών, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου, η Αλεξία Μπεζίκη είχε μιλήσει στο womantoc.gr τον Νοέμβριο του 2023 λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας.

-Ήταν στην πρόθεσή σας να κάνετε μια φεμινιστική ταινία;

Δεν ήταν αυτοσκοπός, γιατί είναι γενικώς μια ταινία για τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου. Θα έλεγα πως ο πυρήνας της ταινίας είναι το tagline της: "Μια ιστορία για να βρεις τη δύναμη να γίνεις αυτό που είσαι". Αυτές οι δύο γυναίκες διαφέρουν σε πολλά σημεία και φαινομενικά είναι αταίριαστες- έχουν άλλοι κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, έχουν άλλες διαδρομές. Η Άννα θα χρειαστεί να διανύσει πολύ μεγάλη πορεία για να διεκδικήσει αυτό που θέλει να γίνει, πώς θέλει να ζήσει τη ζωή της εφεξής. Αφήνει μια "σίγουρη" δουλειά πίσω, έναν σύντροφο με τον οποίο συγκατοικεί, μια κανονικότητα και καθημερινότητα κοινώς αποδεκτή, για την ελευθερία της. Η Lophilia από την άλλη, μοιάζει σαν να έχει κατοχυρώσει αυτό που είναι, αλλά στη συνέχεια θα μάθουμε για ένα διαγενεολογικό τραύμα, το οποίο δεν έχει βρει τρόπο να διαχειριστεί, κάτι που την εμποδίζει να απελευθερωθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ