Follow us

Πώς ένας μυρωδάτος συρμός του μετρό, λίγο λαχταριστό κέικ και ο Στέλιος Παρλιάρος, μετέτρεψαν τη μουντή μου μέρα σε μαγεία

When in doubt, just cook!

MissBloom TEAM
Lurpac

Ήταν μία μέρα όπως όλες οι άλλες. Ο καιρός ήταν – όπως πάντα – αλλόκοτος, αυτό που ξεκινάς με παλτό, ζιβάγκο, κασκόλ και σκούφο και καταλήγεις με το κοντομάνικο να αναζητάς λίγες στιγμές δροσιάς σε κάποιο παράθυρο, εγώ έτοιμη για ακόμη ένα 8ωρο στο γραφείο, και φυσικά στους δρόμους ο απόλυτος πανικός. Εδώ και χρόνια έχω απαρνηθεί το αυτοκίνητό μου και προτιμώ τα Μέσα για πολλούς λόγους. Παρόλα αυτά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, το στρίμωγμα στο λεωφορείο δεν νομίζω να το συνηθίσω ποτέ.

Η μέρα λοιπόν προβλεπόταν μία από τα ίδια, με την ίδια κίνηση στους δρόμους και την ίδια νύστα που έχω πάντα. Όπως άκουγα τη μουσικούλα μου με τα ακουστικά μου, σκεφτόμουν τη θαλπωρή του σπιτιού μου και τη ζεστασιά του παπλώματός μου. Σκεφτόμουν ότι θα ήταν υπέροχο να πίνω τον καφέ μου φορώντας τις πιτζάμες μου τον οποίο θα συνόδευα με το αγαπημένο μου πρωινό. Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα, γιατί ο συρμός μου μόλις κατέφθασε.

Αλλά σήμερα κάτι ήταν διαφορετικό. Κάτι ήταν μυρωδάτο, όμορφο και αισιόδοξο. Ο συρμός μοσχοβολούσε φρεσκοψημένο κέικ, γεγονός που όχι μόνο με ξύπνησε μονομιάς, αλλά μου άνοιξε και την όρεξη. "Αχ και να είχα ένα, μικρό έστω, κομμάτι αχνιστό κέικ” σκέφτηκα ρίχνοντας γύρω μου μια κλεφτή ματιά. Οι μυρωδιές φάνηκε να μην έχουν επηρεάσει μόνο εμένα. Όλοι οι επιβάτες προσπαθούσαν να "ρουφήξουν” όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση για να πάρουν δυνάμεις για την απαιτητική μέρα που θα ακολουθούσε.

Πώς ένας μυρωδάτος συρμός του μετρό, λίγο λαχταριστό κέικ και ο Στέλιος Παρλιάρος, μετέτρεψαν τη μουντή μου μέρα σε μαγεία

Και πάνω που πειστήκαμε ότι θα πάμε στις δουλειές μας με τη λαχτάρα, ο Στέλιος Παρλιάρος, ναι ο κορυφαίος pastry chef μπήκε στον συρμό αρχίζοντας να μοιράζει - τι άλλο – ζουμερά κομμάτια κέικ! Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο κος. Παρλιάρος, τα κέικ είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά και το αγαπημένο του βούτυρο LURPAK, ενώ δεν παρέλειψε να μας δώσει και μία σωτήρια συμβουλή: "Όποτε είσαι κακόκεφος, μπερδεμένος ή σου λείπει το σπίτι σου, απλά μαγείρεψε”!

Lurpac

Και κάπως έτσι, έφτασα στο γραφείο, έχοντας ακόμα τη γεύση του υπέροχου κέικ στον ουρανίσκο μου και τη διάθεσή μου ανεβασμένη στα ύψη. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η μέρα μου, αλλά ξέρω σίγουρα ότι επιστρέφοντας θα κάνω μία μικρή στάση για να προμηθευτώ τα αγαπημένα υλικά του Στέλιου Παρλιάρου. Αύριο οι συνάδελφοι μου στο γραφείο θα φάνε κέικ από τα χεράκια μου. Δεν ξέρω αν θα βγει τόσο καλό, αλλά όπως και να' χει εγώ θα το διασκεδάσω. Εξάλλου, μπορεί στη μόδα να επικρατεί το "When in doubt, wear red" αλλά στην προκειμένη ασπάζομαι το "When in doubt, just cook".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr