Follow us

18 οσκαρικές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις στο Netflix

Αυτές οι ταινίες είτε έχουν κερδίσει ήδη είτε δεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο.

ταινια

Με τα χρόνια, το Netflix έχει αποκτήσει πολλές από τις οσκαρικές ταινίες που έχουμε απολαύσει στον κινηματογράφο. Φέτος, μάλιστα, έχει τρεις πρωτότυπες ταινίες που διεκδικούν το όσκαρ καλύτερης ταινίας, όπως είναι η επική ταινία επιβίωσης "Η κοινωνία του χιονιού", το συγκινητικό Rustin και το εντυπωσιακό May December.

Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε 18 ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα και που αν είσαι συνδρομητής της, μπορείς δεις ανά πάσα στιγμή. Βγάλε λοιπόν μολύβι και χαρτί και σημείωνε ή έστω αποθήκευσε αυτό το άρθρο για τις στιγμές που δε μπορείς να αποφασίσεις τι να δεις, ξεκινάμε.

Nyad

Στο Nyad, το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία, πρωταγωνιστεί η Annette Bening (υποψήφια για το όσκαρ α' γυναικείου ρόλου) και η Jodie Foster ως δύο φίλες που προσπαθούν να πετύχουν το αδύνατο. Η Bening λοιπόν, υποδύεται την Diana Nyad, μια κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων που προσπαθεί να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα. Εάν τα καταφέρει, θα είναι το πρώτο άτομο που θα το κάνει αλλά το κατόρθωμα, επηρεάζει συναισθηματικά την αθλήτρια.

Η κοινωνία του χιονιού

Εάν δε γνωρίζεις για την πτήση 571, τώρα είναι η ώρα να μάθεις την αλήθεια. Η αξιοσημείωτη ιστορία που απεικονίζεται στην ταινία "Η κοινωνία του χιονιού", που είναι υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης διεθνούς ταινίας μεγάλου μήκους, παρακολουθεί μια ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης, το αεροπλάνο της οποίας συνετρίβη στα βουνά των Άνδεων. Για να επιστρέψουν στο σπίτι, οι άνδρες καταφεύγουν σε αδιανόητες τακτικές επιβίωσης.

May December

Στο May December -το οποίο είναι υποψήφιο για όσκαρ καλύτερου σεναρίου- μία ηθοποιός του Χόλιγουντ μελετά ένα ζευγάρι 20 χρόνια μετά το ειδύλλιό τους που έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Charles Melton ως Joe Yoo (υποψηφιος για το όσκαρ β' ανδρικού ρόλου), ως ένας άντρας που έχει κακοποιηθεί από τη δασκάλα του στο δημοτικό σχολείο.

Rustin

Η ταινία διαδραματίζεται στη δεκαετία του '60, όταν τα πιστεύω του Martin Luther King για τη φυλετική δικαιοσύνη άρχισαν να γίνονται γνωστά. Τότε λοιπόν, ήταν που προσέλαβε τον Rustin ως σύμβουλο, αλλά επειδή ο Rustin ήταν ανοιχτά γκέι, οι συνεισφορές του διαγράφηκαν σε μεγάλο βαθμό από την ιστορία. Τον Rustin υποδύεται ο Colman Domingo, ο οποίος είναι υποψήφιος για το όσκαρ α' ανδρικού ρόλου.

Don't Look Up

Αυτή η σάτιρα για την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής θα σε κάνει να γελάσεις αλλά και να ανατριχιάσεις. Δύο αστρονόμοι, που υποδύονται οι Jennifer Lawrence και Leonardo DiCaprio, προσπαθούν να προειδοποιήσουν τον κόσμο για έναν επερχόμενο κομήτη που θα καταστρέψει τη Γη, αλλά δεν βρίσκουν ακριβώς την αντίδραση που αναζητούν. Η ταινία ήταν υποψήφια για καλύτερη ταινία, καλύτερο πρωτότυπο σενάριο και καλύτερο μοντάζ ταινιών και περισσότερα για αυτήν, μπορείς να διαβάσεις εδώ.

The Lost Daughter

Σε αυτή τη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Έλενα Φεράντε πρωταγωνιστούν οι Olivia Colman, Dakota Johnson και Paul Mescal. Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από την Maggie Gyllenhaal, η οποία παρασύρθηκε από την περίπλοκη ιστορία για τη μητρότητα. Η ταινία ήταν υποψήφια για όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, β' γυναικείου ρόλου και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ