Follow us

Με διπλή μαστεκτομή η Olivia Munn | Ποιες γυναίκες πρέπει να την κάνουν προληπτικά, απαντά χειρουργός μαστού [φωτος]

Η Αμερικανο-κινέζα σταρ Οlivia Munn δημοσίευσε φωτογραφίες από τη θεραπεία που έκανε για τον καρκίνο του μαστού. Ποιες γυναίκες πρέπει να κάνουν διπλή μαστεκτομή, εξηγεί χειρουργός μαστού.

MissBloom TEAM
munn instagram /@oliviamunn

Μια αστεία και πανέξυπνη γυναίκα, η ηθοποιός Αμερικανο-κινέζα σταρ Οlivia Munn, έμαθε να επιβιώνει από την εφηβεία της, άλλαξε έξι σχολεία σε έξι διαφορετικές αμερικάνικες αεροπορικές βάσεις στην Ιαπωνία, λόγω του πατριού της. Η Οlivia Munn, αφού κατάφερε να αποδεχτεί τι της συνέβη, δημοσίευσε, ένα χρόνο μετά, στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες, όταν υποβαλλόταν σε θεραπεία στο νοσοκομείο για καρκίνο του μαστού.

Στην ανάρτησή της γράφει: "Τον Φεβρουάριο του 2023 έκανα ένα γενετικό τεστ που ελέγχει 90 διαφορετικά γονίδια καρκίνου", γράφει στην ανάρτησή της. "Η εξέταση ήταν αρνητική για όλα, συμπεριλαμβανομένου του BRCA (του πιο γνωστού γονιδίου για τον καρκίνο του μαστού). Η αδελφή μου, η Σάρα, είχε μόλις εξεταστεί επίσης αρνητικά. Τηλεφωνήσαμε η μία στην άλλη και κάναμε high-five από το τηλέφωνο. Τον ίδιο χειμώνα έκανα επίσης μια μαστογραφία και ήταν φυσιολογική" συνέχισε.

"Δύο μήνες αργότερα διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Τους τελευταίους δέκα μήνες έκανα τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, πέρασα τόσες πολλές ημέρες στο κρεβάτι που δεν μπορώ καν να τις μετρήσω και έμαθα περισσότερα για τον καρκίνο, τη θεραπεία του καρκίνου και τις ορμόνες, από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Παραδόξως, έχω κλάψει μόνο δύο φορές. Υποθέτω, ένιωσα ότι δεν υπήρχε χρόνος να κλάψω", πρόσθεσε η Munn.

Η Οlivia Munn κράτησε τόσο τη διάγνωση όσο και την ανάρρωση από τη θεραπεία της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επειδή "έπρεπε να πάρω μια ανάσα και να περάσω κάποια από τα πιο δύσκολα σημεία πριν το μοιραστώ".

Επίσης, παραδέχτηκε ότι δεν θα είχε βρει τον καρκίνο αν δεν ήταν ο γυναικολόγος της, (ο οποίος κουράρει τη Rihanna και την Khloé Kardashian).

Στη συνέχεια, ανέφερε πως 30 ημέρες μετά τη βιοψία της, έκανε διπλή μαστεκτομή. "Τη μία ημέρα αισθανόμουν καλά και την επόμενη μέρα ξύπνησα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου μετά από μια 10ωρη χειρουργική επέμβαση", έγραψε. "Είμαι τυχερή. Το προλάβαμε ώστε να έχω επιλογές. Θέλω το ίδιο για κάθε γυναίκα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο μια μέρα" καταλήγει.

Τέλος, η Μunn παρότρυνε και τους followers της να δίνουν σημασία στην πρόληψη όσον αφορά τις εξετάσεις τους και να μην τις αμελούν.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ