Follow us

Πώς παρασκευάζονται τα αγαπημένα μας πατατάκια Lay's;

Περάσαμε ένα απόγευμα στο εργοστάσιο της PepsiCo Hellas.

Lay's

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να μπαίνεις σπίτι έπειτα από μία δύσκολη μέρα, να βάζεις το ποτό σου, την αγαπημένη σου σειρά ενώ παράλληλα απολαμβάνεις το αγαπημένο σου σνακ. Τουλάχιστον για εμένα το συγκεκριμένο αποτελεί ειδική ιεροτελεστία η οποία μου δίνει δύναμη για να βγάλω τη μέρα στο γραφείο. Και όταν αναφέρομαι σε σνακ, μία είναι η αλμυρή απόλαυση όλων των Ελλήνων εδώ και δεκαετίες: Φυσικά τα πατατάκια!

Όταν λοιπόν μου είπαν ότι θα βρεθώ στο εργοστασίο της PepsiCo Hellas προκειμένου να ξεναγηθώ και να δω από κοντά πώς παρασκευάζονται τα θρυλικά Lay's, πέταξα κυριολεκτικά από τη χαρά μου - και να σημειώσω ότι όσο μεγαλώνω ο ενθουσιασμός μου μειώνεται όλο και περισσότερο -!

Πώς παρασκευάζονται τα αγαπημένα μας πατατάκια Lay's;

Το ραντεβού ήταν Τετάρτη μεσημεράκι. Έφτασα στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas στον Άγιο Στέφανο, έτοιμη για την πιο ενδιαφέρουσα ξενάγηση της ζωής μου. Είχα διαβάσει προσκετικά τις οδηγίες, είχα μαζί μου και το kit με τα πράγματα που θα χρειαζόμουν και ήμουν έτοιμη για όλα.

Οι άνθρωποι της Pepsico μας καλωσόρισαν εγκάρδια και μας οδήγησαν στον χώρο εκπαίδευσης σχετικά με την Υγιεινή και την Ασφάλεια ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στον χώρο παραγωγής έχοντας τις σωστές γνώσεις. Να σημειώσω ότι η εκπαίδευση έγινε μέσα από γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, κάτι που βρήκα πανέξυπνο και άκρως ενδιαφέρον.

Lay's

Και αφού μάθαμε τα βασικά, ετοιμαστήκαμε για τη μεγάλη είσοδο στον χώρο παραγωγής. Αφαίρεση κοσμημάτων, σκουφάκια για τα μαλλιά, ρόμπες, ειδικά παπούτσια και ακουστικό ώστε να ακούμε καλύτερα τον Υπεύθυνο Παραγωγής, μέσα στο εργοστάσιο. Πλύσιμο των χεριών και είμαστε έτοιμοι!

Lay's

Με την είσοδό μου, με κατέκλυσε μία υπέροχη και άκρως οικεία μυρωδιά. Βήμα βήμα παρακολουθήσαμε όλα στα στάδια παραγωγής. Το "ταξίδι" της πατάτας ξεκινάει με το πλύσιμο και το ξεφλούδισμα, στη συνέχεια πλένεται ξανά, κόβεται σε λεπτές φέτες και τηγανίζεται. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι όλα τα πατατάκια πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα και διαστάσεις, ενώ αν μία παρτίδα δεν είναι απολύτως σωστά σχηματισμένη ή τηγανισμένη, απορρίπτεται!

Lay's
Lay's

Τελευταία στάση η γευστική ενίσχυση με αλάτι και άλλα καρυκεύματα τα οποία πληρούν εξίσου αυστηρές προδιαγραφές. Και αφού παρακολουθήσαμε τα πάντα σχετικά τον έλεγχο ποιότητας αλλά και την παραγωγή του αγαπημένου brand πιστοποιηθήκαμε ως "Επίτιμοι Ελεγκτές Ποιότητας" Lay’ s συμμετέχοντας σε ένα chip fine tasting.

Lay's

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρθηκε και κατά τη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, η PepsiCo Hellas μένει πιστή στο στόχο της για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας με μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε περαιτέρω μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του εργοστασίου αυξάνοντας το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 35% της ετήσιας ηλεκτρικής ανάγκης της εταιρίας, μέσω εγκατάστασης ΦΒ πάνελ στην οροφή του Εργοστασίου της.

Lay's


Η υπέροχη μέρα έφτανε στο τέλος της κι εμείς έπρεπε να αφήσουμε τις λαχταριστές γεύσεις και να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Φυσικά με τα απαραίτητα δώρα, μιας και οι άνθρωποι της Pepsico φρόντισαν να μας χαρίσουν πολλά σακουλάκια Lay's με ΟΛΕΣ τις γεύσεις. Παλιές και νέες. Εξάλλου, όπως τόνισε και η Group Brand Manager Snacks PepsiCo Hellas, κ. Κλαίρη Πολυχρονίου: "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην PepsiCo Hellas να διασφαλίζουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και σε συνδυασμό με μοναδικές γεύσεις να δημιουργούμε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία για τους καταναλωτές. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα Lay’ s είναι κορυφαίο brand snack. Γιατί προσφέρουν μοναδικές γεύσεις σε ένα πατατάκι, το οποίο φτιάχνεται από εξαιρετικής ποιότητας πατάτες".

Μετά από τη συγκεκριμένη εμπειρία κατέληξα στο εξής απλό συμπέρασμα: Τα πατάτακια Lay's είναι ακαταμάχητα γιατί είναι τόσο μα τόσο Lay's.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ