Follow us

Είμαι νέα μαμά και (ναι!) κοιμάμαι ανέμελα και ξεκούραστα

Δεν είχα καμία ιδέα για το πώς θα βίωνα την εμπειρία της μητρότητας και ποια challenges θα αντιμετώπιζα με ένα μωράκι στο σπίτι

happy choice

Ο μπέμπης μου είναι 6,5 μηνών και είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας. Που σημαίνει ότι δεν είχα καμία ιδέα για το πώς θα βίωνα την εμπειρία της μητρότητας και ποια challenges θα αντιμετώπιζα με ένα μωράκι στο σπίτι. Ευτυχώς έκλεισα από νωρίς τα αφτιά μου, στους γονείς εκείνους που θέλησαν να με ”προετοιμάσουν” για όσα θα βίωνα το πρώτο διάστημα με τον γιο μου στο σπίτι, γιατί μόνο άγχος μου προκαλούσαν οι συμβουλές τους, καθώς διένυα την πρώτη μου εγκυμοσύνη.

Είμαι νέα μαμά και (ναι!) κοιμάμαι ανέμελα και ξεκούραστα

Είχα ισχυρούς συμμάχους την αισιοδοξία που με χαρακτηρίζει από παιδί, τον σύζυγό μου που συμμετέχει ενεργά στο μεγάλωμα του γιου μας και φυσικά τον παιδιάτρο μου. Μου είχε συστήσει ότι καλό θα ήταν από νωρίς ο μπέμπης μας, να μάθει να κοιμάται στο λίκνο του και ιδανικά στο δωμάτιο του.

MPEMPA

Τους πρώτους μήνες φοβόμουν να τον αποχωριστώ. Και ήταν ένας φόβος που εξέφρασα στον γιατρό μας. Τότε εκείνος που συνέστησε να βάλουμε κάμερα παρακολούθησης, συμβουλεύοντας με να βάλω τον μικρό στη κούνια του, γιατί όσο περνούσε ο καιρός θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο για εκείνον να συνηθίσει να κοιμάται στο δωμάτιο του. Κάμερα οκ. Αλλά ποιά; Τότε έστειλα ένα μήνυμα στη φίλη μου τη Μάρω που με βοήθησε πολύ στις πρώτες αγορές, δίνοντας μου μία ακριβή λίστα, ώστε να αποφύγω τις υπερβολές και τα περιττά έξοδο. Με λίγα λόγια την εμπιστευόμουν με κλειστά τα μάτια. "Τη Nanit Pro από τη Happy Choice”, μου είπε. "Είναι η κορυφαία στην Αμερική και ήρθε στην Ελλάδα. Έχει και βραβεία”, πρόσθεσε. Σήμερα, την ευγνωμονώ για αυτή την αγορά γιατί μετά από καιρό κάνω ξεκούραστο και ανέμελο ύπνο. Και ταυτόχρονα έκανα την αρχή ώστε να εξοικειωθεί ο μικρός μου στον προσωπικό του χώρο.

Δες περισσότερα στο TheMamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ