Follow us

"Μίλα, μη ντρέπεσαι" | Η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου στέλνει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Ας είναι σήμερα η μέρα που θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το ρήμα "πάσχει".

MissBloom TEAM
Δημήτρης Παπανικολάου Instagram

Η ζωή για τον Δημήτρη Παπανικολάου ήταν πάντα ένας ατελείωτος αγώνας. Ως αθλητής υψηλού επιπέδου στο επαγγελματικό μπάσκετ αγωνιζόταν για τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, και ως άνθρωπος που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την ιδιαιτερότητα αυτή.

Κινητήριος δύναμή του, η υπέροχη κόρη του Άρια, η οποία βρίσκεται και αυτή στο φάσμα και η οποία έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον πατέρα της. Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, δημοσίευσε ένα βίντεο με την Άρια να απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με τη διάγνωσή της.

"Μίλα. Μη ντρέπεσαι για τον αυτισμό σου" λέει η έφηβη σε σχετική ερώτηση. Η ίδια τονίζει ότι πλέον αναφέρει τον αυτισμό της αμέσως μόλις γνωρίσει κάποιον μιας και είναι στοιχείο της ύπαρξής της.

Οι κακές μνήμες του Δημήτρη Παπανικολάου & η ιστορία του Γιώργου του συμμαθητή μου

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση με τη γλυκύτατη κόρη του, Άρια, και τη σύζυγό του, Έλια Παπαηλίου

Όσο για τον Δημήτρη Παπανικολάου, σε παλαιότερη συνέντευξη στη Lifo είχε δηλώσει: "Είναι μια διαφορετικότητα που δεν έρχεται από επιλογή και ήθελα κυρίως να εστιάσω στα παιδιά. Μάλιστα, επειδή ήξερα ανθρώπους που είναι στο φάσμα του αυτισμού και έχουν κάνει σπουδαία πράγματα, ήθελα να τους δώσω την ελπίδα ότι μπορούν να καταφέρουν πράγματα – γιατί αυτή η ελπίδα δεν είναι φρούδα, είναι αληθινή" .

"Ποτέ δεν χρησιμοποιώ τη λέξη "πρόβλημα", ποτέ δεν χρησιμοποιώ τη λέξη "νόσος”, γιατί δεν είναι, ποτέ δεν χρησιμοποιώ τη φράση "εκστρατεία κατά του αυτισμού”. Δεν πάμε ποτέ εναντίον της φύσης μας. Πάμε εναντίον του καρκίνου, εναντίον του AIDS, της έμφυλης βίας, εναντίον του εαυτού μας όμως δεν πάμε ποτέ. Το βλέπω συνέχεια και στην τηλεόραση. Κάθε μέρα γονείς μού στέλνουν μηνύματα και διορθώνουμε την ορολογία. Λέμε "είναι” ή "βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού” ολοκλήρωσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ