Follow us

Πέθανε ο Roberto Cavalli

H συναρπαστική ζωή του σχεδιαστή που ήθελε μόνο να κάνει τις γυναίκες να δείχνουν όμορφες.

MissBloom TEAM
Roberto Cavalli Splash News / Ideal Image

Ο Roberto Cavalli δεν απλώς ένας σχεδιαστής, ήταν και ένας λαμπρός εφευρέτης που ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας και κατοχυρώνοντας τη δική του πατέντα για την τεχνική εκτύπωσης πάνω σε δέρμα.

Γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1940 στη Φλωρεντία (όπου και πέθανε στις 12 Απιρλίου 2024). Εκεί σπούδασε εικαστικά (έργα του παππού του, του ζωγράφου Giuseppe Rossi, εκτίθενται στη διάσημη γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία), αλλά σύντομα -ως φοιτητής ακόμη- άρχισε να συνδυάζει τέχνη και μόδα ζωγραφίζοντας λουλούδια πάνω σε υφάσματα.

Στις αρχές των 70s, ο Roberto Cavalli δημιούργησε μια πατέντα τυπώματος πάνω στο δέρμα, την οποία παρουσίασε στο Παρίσι. Οι πρώτες παραγγελίες άρχισαν να έρχονται από τεράστια ονόματα του κόσμου της μόδας, όπως Hermes και Pierre Cardin), ενώ στην ηλικία των 30 ετών παρουσίασε την πρώτη δική του συλλογή στο Παρίσι, στη Φλωρεντία και στο Μιλάνο. Στα μέσα της δεκαετίας του '90, γεννήθηκε η ανδρική σειρά του σχεδιαστή. Η πιο προσιτή / νεανική σειρά Just Cavalli, πρωτοεμφανίστηκε το 1998, και η μεγάλη εμπορική της επιτυχία τον έκανε ακόμη πιο πλούσιο και διάσημο. Δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά επεκτάθηκε σε κάθε πιθανό τομέα δραστηριότητας (αντρικά και γυναικεία ρούχα, γυαλιά ηλίου, αρώματα, εσώρουχα, μαγιό...). Το 2011 λάνσαρε τη συλλογή με είδη σπιτιού Cavalli Home με κύριο χαρακτηριστικό τα animal prints. Ο ίδιος έχει εξηγήσει την εμμονή του με τα εν λόγω μοτίβα λέγοντας: "αντιγράφω το ντύσιμο των ζώων γιατί μου αρέσει να αντιγράφω τον Θεό. Πιστεύω πως ο Θεός είναι ο πιο φανταστικός σχεδιαστής”.

Διαβάστε περισσότερα στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ