Follow us

Γιάννης Φέρτης | 60 χρόνια θέατρο

Ο σπουδαίος ηθοποιός, που πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών, υπηρέτησε το θέατρο επί έξι δεκαετίες με ταλέντο, ήθος και εφηβικό πάθος.

MissBloom TEAM
φερτης

"Βετεράνος δεν αισθάνομαι καθόλου, νιώθω απλώς ότι μεγάλωσα. Μου κάνει κέφι να συνεχίσω να παίζω, αλλά δεν ξέρεις ποτέ... Τα χρόνια περνάνε, μπορεί να αναγκαστώ να σταματήσω, θέλω δεν θέλω. Νομίζω όμως ότι αντέχω ακόμη". Αυτά δήλωνε ο Γιάννης Φέρτης στο "α", τον Δεκέμβριο του 2017, λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης "Ήρωες" του Ζεράλντ Σιμπλερά, σε σκηνοθεσία του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς. Μοιραζόμενος τη σκηνή μαζί με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Δημήτρη Πιατά ερμήνευσε με απαράμιλλη γοητεία έναν από τους τρεις βετεράνους αξιωματικούς που βρίσκονται πλέον παροπλισμένοι σε ένα γηροκομείο. Τελικά, ο Φερνάν αποδείχτηκε ο προτελευταίος του ρόλος, για τον οποίο μοιράστηκε με τους δύο συμπρωταγωνιστές τους του το τρίτο βραβείο ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του "α" το 2018, διάκριση που είχε αποσπάσει και το 2007 για την ερμηνεία του στην "Επιστροφή" του Τζόζεφ Κόνραντ, σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Τη σεζόν 2019-20 θα πραγματοποιούσε τελικά την τελευταία του εμφάνιση στο σανίδι, στο "Ένας αληθινός καουμπόι" της Μαρίλια Σαμπέρ, σε σκηνοθεσία της Ελένης Γκασούκα: ήταν κι αυτό, με το δικό του τρόπο, ένα έργο για τα γηρατειά και την τρίτη ηλικία, στο οποίο ο Φέρτης εμφανίστηκε "’διάφανος’, ευάλωτος, αληθινά συγκινητικός, αλλά και με μια δόση τρέλας" -όπως γράφαμε στην κριτική μας-, στο ρόλο ενός χήρου που αντιμετωπίζει τη δυσλειτουργική σχέση με την κόρη του, δίπλα στην Ιωάννα Μαυρέα και τον Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ