Follow us

57 χρόνια πριν | Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

MissBloom TEAM
rolling stones via Wikimedia Commons

Οι οπαδοί τους, οι περίεργοι που ήθελαν να μάθουν το φαινόμενο Stones, η αστυνομία, οι γονείς που είχαν τρομάξει καθώς διάβαζαν στα περιοδικά της εποχής τίτλους όπως "Θα δίνατε ποτέ την κόρη σας σε έναν Rolling Stone;", το αεροδρόμιο στο Ελληνικό όπου θα προσγειώνονταν και φυσικά το ξενοδοχείο "Χίλτον" που τους φιλοξένησε και μέτραγε μετά τις ζημιές τους. Γράφτηκαν πολλά για την "αλήτικη" συμπεριφορά τους, τα τσιγάρα που σβήνανε στους πανάκριβους καναπέδες, για τις ακαθαρσίες που τις έκαναν όπου να 'ναι στα δωμάτιά τους κι άλλα πολλά.

Όλη η πρωτεύουσα μιλούσε για την άφιξή τους και όσο κράτησε αυτή η ιστορία, γιατί μετά από 4 μέρες έπεσε σκοτάδι. Δεν ήταν και λίγο πράγμα να έρχονται για συναυλία τα "κακά παιδιά της ροκ", όπως τους αποκαλούσαν τότε, στον κολοφώνα της καριέρας τους, μόλις είχαν κυκλοφορήσει μάλιστα και ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους, το "Between the Buttons" (20 Ιανουαρίου 1967), που η φωτογραφία τους στο εξώφυλλο ενέπνευσε τη φωτογραφία του εξωφύλλου στο ελληνικό πρόγραμμα της συναυλίας τους που βγήκε με τίτλο "Rolling Stones: Athens 67" και τους είχε "κουνημένους" λόγω ψυχεδελικής εποχής και ήταν πολύ πετυχημένο που η φωτογραφία ήταν και στην ανάποδη.

Ο μουσικάνθρωπος της εποχής, ο Νίκος Μαστοράκης, που έφερε τους Rolling Stones στην Αθήνα και παρ’ ολίγον και τους Beatles, αφηγείται την περιπετειώδη και επεισοδιακή συναυλία.

"Ήταν η μέρα που η Ελλάδα γνώρισε από κοντά τους Rolling Stones. Ανάμεσα στις φωτογραφίες και ο Αστυνομικός Διευθυντής Τασιγιώργος, παρών στη συναυλία και υπεύθυνος για το άδοξο και επεισοδιακό τέλος της. Μέχρι σήμερα, το όνομά του έγινε... "Τσιληχρήστος" από τους αυτοσχέδιους ιστορικούς της ποπ και την αναπαραγωγή λαθών σε δεκάδες blogs.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ