Μπορώ να πίνω καφέ ή αλκοόλ ενώ υποβάλλομαι σε εξωσωματική;

Νέα ανάλυση δείχνει ότι η κατανάλωση καφεΐνης έχει μικρό αντίκτυπο στην εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά επιβεβαιώνει την αρνητική επίδραση του αλκοόλ.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η κατανάλωση καφέ είναι απίθανο να επηρεάσει τις πιθανότητες όσων προσπαθούν να συλλάβουν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά το αλκοόλ μειώνει σημαντικά τη γονιμότητα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τι έδειξε η μελέτη για το αλκοόλ

Μια μετα-ανάλυση, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αλκοόλ στις γυναίκες συσχετίστηκε με 7% μειωμένο ποσοστό εγκυμοσύνης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση και θεραπείες γονιμότητας, όταν η εβδομαδιαία κατανάλωση ήταν μεγαλύτερη από 84 g (περίπου επτά ποτά).

Οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερα από 84 g σε εβδομαδιαία βάση συνδέθηκε επίσης με 9% μειωμένο ποσοστό γεννήσεων μετά από θεραπείες γονιμότητας. Ωστόσο, η μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης των γυναικών και της εγκυμοσύνης μετά από θεραπείες γονιμότητας.

Ο ειδικός στη γονιμότητα, αναπληρωτής καθηγητής Alex Polyakov ανάφερε το εξής: "Γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι το αλκοόλ επηρεάζει τη φυσική εγκυμοσύνη και αυτή η έρευνα δείχνει ότι περισσότερα από επτά ποτά την εβδομάδα μειώνουν την πιθανότητα επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr