Follow us

Γιατί κάποιες φορές τα μικρά παιδιά συμπεριφέρονται πολύ άσχημα; Η απάντηση της παιδιάτρου

MissBloom TEAM
Mωρό iStock

Τα μικρά παιδιά δεν συμπεριφέρονται πάντα άσχημα. Κάποιες φορές συμπεριφέρονται πολύ άσχημα. Πολλοί γονείς πέφτουμε στην παγίδα να τα χαρακτηρίσουμε "δύσκολα” ή "κακομαθημένα”, όμως στην πραγματικότητα, τα παιδιά νηπιακής ηλικίας είναι απλά σε μια ανώριμη ακόμη αναπτυξιακή φάση. Με λίγα λόγια, απλά φέρονται έτσι όπως ξέρουν να φέρονται.

Η παιδίατρος Σουζάνα Κέμπερ σε ανάρτησή της στο Instagram, έγραψε τους λόγους που κάποιες φορές τα παιδιά έχουν πολύ κακή συμπεριφορά. Όπως έγραψε: "Είναι ο μόνος τρόπος να μάθουν ποια είναι τα όρια στη συμπεριφορά τους. Ιδιαίτερα τα μικρότερα παιδιά δοκιμάζουν συνεχώς τα όριά τους μέχρι να βρουν πού βρίσκονται αυτά. Όσο και να ακούγεται παράξενο, όταν ένα μικρό παιδί επιβεβαιώνει πως τα όρια συνεχίζουν να είναι εκεί που ήταν και την προηγούμενη μέρα, εξοργίζεται μεν αλλά νιώθει ασφάλεια. Για αυτό και έχει σημασία τα όρια να είναι σταθερά.”

Γιατί κάποιες φορές τα μικρά παιδιά συμπεριφέρονται πολύ άσχημα;

Για να τραβήξουν την προσοχή

Πολλά παιδιά θα κάνουν το παν για να τραβήξουν την προσοχή των γύρω τους, την οποία λαχταρούν. Προτιμούν ακόμη και τις φωνές από την αδιαφορία.⁣

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ