Follow us

Τι σημαίνει να είσαι μπαμπάς σήμερα; Οι μπαμπάδες της ζωής μας απαντούν στις ερωτήσεις που δεν ρωτάμε συχνά οι μαμάδες

Οι σημερινοί μπαμπάδες θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλωμα των παιδιών τους και για αυτό έχουν μία επιπλέον δυσκολία. Οι περισσότεροι πρέπει να αναλάβουν ρόλους που δεν βίωσαν σε παιδική ηλικία

MissBloom TEAM
Τι σημαίνει να είσαι μπαμπάς σήμερα; Οι μπαμπάδες της ζωής μας απαντούν στις ερωτήσεις που δεν ρωτάμε συχνά οι μαμάδες Mamagers

Η γιορτή του πατέρα μπορεί ακόμα να μην είναι το ίδιο δημοφιλής με αυτή της μητέρας αλλά καθιερώθηκε για αυτό ακριβώς τον λόγο. Για να τιμηθεί η πατρότητα και ο ρόλος του πατέρα στην οικογένεια και την κοινωνία, ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας. Ο πατέρας είναι ο βράχος του σπιτιού, αλλά πλέον δεν είναι μόνο αυτό. Είναι αυτός που παρέχει αγάπη, ασφάλεια, προστασία. Είναι εκείνος που στηρίζει τη μητέρα, όσο κι εκείνη αυτόν, και μαζί δείχνουν στα παιδιά τους τι σημαίνει συντροφικότητα, τι σημαίνει αγάπη και φροντίδα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μπαμπάδες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης του παιδιού και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία και την ευτυχία των παιδιών τους μετά την ενηλικίωσή τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν με μπαμπάδες που βρίσκονταν κοντά τους και συμμετείχαν ενεργά στην καθημερινότητά τους, στη φροντίδα τους και στη διαπαιδαγώγησή τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν νέοι που μπορούν να διαχειριστούν το άγχος και λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές και άλλες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.

Οι σημερινοί μπαμπάδες θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλωμα των παιδιών τους και για αυτό έχουν μία επιπλέον δυσκολία. Οι περισσότεροι πρέπει να αναλάβουν ρόλους που δεν βίωσαν σε παιδική ηλικία μέσα στην οικογένειά τους. Δεν είδαν τον μπαμπά τους να μαγειρεύει, να αγκαλιάζει, να κλαίει, να χειροκροτά στις αθλητικές δραστηριότητες, να φιλάει, να διαβάζει παραμύθια. Δεν άκουσαν τον μπαμπά τους να λέει σ’ αγαπώ, να δίνει συμβουλές χωρίς να κάνει κήρυγμα, να λέει συγγνώμη.

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr