Follow us

Αντί για μαγειρίτσα... μανιταρίτσα! Η vegan εναλλακτική για εσένα που δεν σου αρέσουν τα συκωτάκια

Το πλέον παραδοσιακό πιάτο... αλλιώς.

MissBloom TEAM
Μανιταρίτσα iStock

Είναι παράδοση, και ως γνωστόν στην Ελλάδα οι παραδόσεις τηρούνται ευλαβικά. Το Μεγάλο Σάββατο, αμέσως μετά το "Χριστός Ανέστη” ο Έλληνας αφήνει την Εκκλησία και σπεύδει στο σπίτι για τσούγκρισμα αυγών και τη γνωστή και μη εξαιρετέα μαγειρίτσα. Ένα πιάτο που οι μισοί λατρεύουν και οι άλλοι μισοί σιχαίνονται – όχι δεν υπάρχει μέση λύση για μία σούπα που περιέχει συκωτάκια, εντεράκια και πνευμονάκια -.

Τι γίνεται όμως όταν ζηλεύεις τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της μαγειρίτσας αλλά δεν αντέχεις στη σκέψη ότι θα φας όλα αυτά τα εντόσθια που περιέχει; Μη σκας και σου έχουμε τη λύση. Ή πιο συγκεκριμένα ο αγαπημένος Γαβριήλ Νικολαΐδης σκέφτηκε την τέλεια εναλλακτική και στην προτείνει.

Αντί λοιπόν για μαγειρίτσα... μανιταρίτσα! Ναι φυσικά με αγαπημένα μανιτάρια πλευρώτους και όλη την αγάπη για την παράδοση που περιέχει η αυθεντική σούπα.

Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς αλλά και το βίντεο με τη συνταγή. Καλό Πάσχα!

Για τη σούπα

120 ml Ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ρύζι γλασέ
Φύλλα από 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
Για το αυγολέμονο

2 αυγά
100 ml χυμό λεμονιού (από 2 μέτρια λεμόνια)
10 γρ. κορν φλάουρ (1 κ.σ.)

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, με βάση 6 μερίδες):
Θερμίδες: 305 kcal
Πρωτεΐνη: 7,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 16 γρ.

εκ των οποίων σάκχαρα: 3 γρ.
Λιπαρά: 24 γρ.
εκ των οποίων κορεσμένα: 3,5 γρ.
Φυτικές ίνες: 3,5 γρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr