
Είναι παράδοση, και ως γνωστόν στην Ελλάδα οι παραδόσεις τηρούνται ευλαβικά. Το Μεγάλο Σάββατο, αμέσως μετά το "Χριστός Ανέστη” ο Έλληνας αφήνει την Εκκλησία και σπεύδει στο σπίτι για τσούγκρισμα αυγών και τη γνωστή και μη εξαιρετέα μαγειρίτσα. Ένα πιάτο που οι μισοί λατρεύουν και οι άλλοι μισοί σιχαίνονται – όχι δεν υπάρχει μέση λύση για μία σούπα που περιέχει συκωτάκια, εντεράκια και πνευμονάκια -.
Τι γίνεται όμως όταν ζηλεύεις τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της μαγειρίτσας αλλά δεν αντέχεις στη σκέψη ότι θα φας όλα αυτά τα εντόσθια που περιέχει; Μη σκας και σου έχουμε τη λύση. Ή πιο συγκεκριμένα ο αγαπημένος Γαβριήλ Νικολαΐδης σκέφτηκε την τέλεια εναλλακτική και στην προτείνει.
Αντί λοιπόν για μαγειρίτσα... μανιταρίτσα! Ναι φυσικά με αγαπημένα μανιτάρια πλευρώτους και όλη την αγάπη για την παράδοση που περιέχει η αυθεντική σούπα.
Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς αλλά και το βίντεο με τη συνταγή. Καλό Πάσχα!
Για τη σούπα
120 ml Ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
800 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ρύζι γλασέ
Φύλλα από 1 μαρούλι, χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
100 ml χυμό λεμονιού (από 2 μέτρια λεμόνια)
10 γρ. κορν φλάουρ (1 κ.σ.)
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, με βάση 6 μερίδες):
Θερμίδες: 305 kcal
Πρωτεΐνη: 7,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 16 γρ.
εκ των οποίων σάκχαρα: 3 γρ.
Λιπαρά: 24 γρ.
εκ των οποίων κορεσμένα: 3,5 γρ.
Φυτικές ίνες: 3,5 γρ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr