Καταρχάς ας πούμε μία μικρή αλήθεια: Η τέλεια μπριζόλα δεν είναι ίδια για όλους γιατί πολύ απλά οι προτιμήσεις στους βαθμούς ψησίματος διαφέρουν. Αν ξεπεράσουμε αυτό το στάδιο, και απλά μιλάμε για την τέλεια μπριζόλα από άποψη καλού ψησίματος και νοστιμιάς, το ερώτημα που παραμένει κρίσιμο είναι πάρα πολύ απλό: πότε είναι έτοιμη η μπριζόλα;
Το μυστικό βρίσκεται στην υφή
Υπάρχει ένα αλάνθαστο, κοινό μυστικό των σεφ σε όλο τον κόσμο που βασίζεται στην αφή μας. Ξέχνα καρφώματα και κοψίματα που αφήνουν το κρέας να χάνει τα πολύτιμα ζουμιά του. Το κλειδί για να καταλάβεις το βαθμό ψησίματος της μπριζόλας είναι η υφή της.
Καθώς το κρέας ψήνεται, αλλάζει η δομή και η αντίστασή του στο άγγιγμα. Και υπάρχει ένας απίστευτα απλός τρόπος να το τεστάρεις: να χρησιμοποιήσεις την παλάμη σου.
Το απίστευτο κόλπο
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το "αδύναμο" χέρι σου (αριστερό αν είσαι δεξιόχειρας, δεξί αν είσαι αριστερόχειρας) και να το ανοίξεις με την παλάμη στραμμένη προς εσένα.
Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr