Follow us

Το πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε να παραγγέλνουμε όταν έχει ζέστη

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να προσέχουμε τι παραγγέλνουμε σε ένα εστιατόριο! Ορισμένα πιάτα μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας!

MissBloom TEAM
μενου Getty Images

Όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται το καλοκαίρι, πρέπει επίσης να προσαρμόσουμε τις γαστρονομικές μας επιθυμίες. Και για καλό λόγο, το σώμα, ήδη δοκιμαζόμενο από τη ζέστη, έχει δυσκολία να αφομοιώσει υπερβολικά πλούσιες τροφές. Πρέπει να αποφεύγονται απολύτως τα βαριά, υπερβολικά λιπαρά ή ευαίσθητα πιάτα αναφορικά με τη συντήρηση, ειδικά όταν πηγαίνουμε σε κάποιο εστιατόριο.

Το καλοκαίρι είναι πράγματι η περίοδος κατά την οποία οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πιο πιθανές να συμβούν. Τα βακτήρια αγαπούν τη ζέστη και αναπτύσσονται γρήγορα μόλις αυξηθεί η θερμοκρασία.

Οι πιο επικίνδυνες τροφές του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι, τα κακώς αποθηκευμένα ή παλιά τρόφιμα μπορεί να γίνουν πολύ γρήγορα επικίνδυνα.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να προτιμούμε απλά, φρέσκα και πάνω απ' όλα καλά μαγειρεμένα πιάτα.Μεταξύ των πιο επικίνδυνων πιάτων είναι οι διάσημες πιατέλες αλλαντικών. Πολύ δημοφιλείς κατά την ώρα του απεριτίφ, είναι γεμάτες ευαίσθητα προϊόντα.

Αυτά τα τρόφιμα, ειδικά όταν πωλούνται κομμένα, μπορεί να περιέχουν τα επικίνδυνα βακτήρια της λιστέρια. Οι ειδικοί προτείνουν να προτιμώνται τα πακεταρισμένα προϊόντα, τα οποία ελέγχονται καλύτερα, και να αποφεύγονται εκείνα των οποίων η αλυσίδα ψύξης μπορεί να έχει διακοπεί.

Eπίσης, το ωμό κρέας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στη μόλυνση, και ένα απλό λάθος στην αποθήκευση ή την προετοιμασία του αρκεί για να προκαλέσει δηλητηρίαση. Για τα παιδιά, τις έγκυες γυναίκες ή τους ανθρώπους με συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα, ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος. Είναι καλύτερο να προτιμάτε το κρέας που έχει ψηθεί καλά και σερβίρεται αμέσως.

Τέλος, τα θαλασσινά, ειδικά τα ωμά ή καπνιστά, πρέπει να καταναλώνονται με εξαιρετική προσοχή και σε αξιόπιστους χώρους. Ωμό ψάρι, οστρακοειδή, αυγά ψαριών: Αυτά τα τρόφιμα είναι υψηλού κινδύνου, ειδικά για ευπαθείς ομάδες. Εάν επιθυμείτε να απολαύσετε θαλασσινά σε εστιατόριο, βεβαιωθείτε για την φρεσκάδα τους, προτιμήστε τα ψητά ή μαγειρεμένα στον ατμό και αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να έχει εκτεθεί στον αέρα για πολύ καιρό.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr