Το πιο υποτιμημένο μέρος του καρπουζιού με ισχυρά αντιοξειδωτικά και αμινοξέα

Το πιο παρεξηγημένο superfood του καλοκαιριού - Γιατί αξίζει μια θέση στη διατροφή σου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Σίγουρα αγαπάς το καρπούζι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες – είναι δροσερό, γλυκό και ενυδατικό. Αυτό όμως που πιθανόν δεν ξέρεις είναι ότι το πραγματικό "superfood" κομμάτι του καρπουζιού είναι η φλούδα του!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διατροφολόγος Βαλάντης Ηλίας (@dietgram), ανάμεσα στο κόκκινο εσωτερικό και στο πράσινο εξωτερικό, υπάρχει το λευκό μέρος της φλούδας. Εκεί βρίσκεται η κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που συνδέεται με βελτιωμένη αθλητική απόδοση. Η κιτρουλίνη συμβάλλει στη βελτίωση της αιματικής ροής, στη μείωση της κόπωσης και στη μυϊκή αποκατάσταση – κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά αν γυμνάζεσαι συστηματικά.

Η φλούδα περιέχει επίσης πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ναι, μπορείς να τη φας - είτε σε smoothies, είτε μαγειρεμένη, είτε τουρσί.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr