Τρως στη θάλασσα; 7 κανόνες για ασφαλές φαγητό στην παραλία

Πριν ετοιμάσεις το ταπεράκι σου, δες τι πρέπει να ξέρεις για να αποφύγεις μικρόβια και δηλητηριάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το φαγητό και η παραλία συνδυάζονται με τον πιο απολαυστικό τρόπο, όμως το να απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα δεν πρέπει να σημαίνει ότι παραμελείς την ασφάλεια των γευμάτων σου. Όπως τονίζει ο Καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Northumbria University στο Νιούκαστλ, Edward Fox, σε άρθρο του στο The Conversation, η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων, ειδικά σε ευπαθή τρόφιμα όπως το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά. Έτσι, ενώ εσύ χαλαρώνεις στην ξαπλώστρα, τα μικρόβια μπορεί να κάνουν πάρτι στο ταπεράκι σου χωρίς να το καταλάβεις.

Συνέχισε την ανάγνωση στο shape.gr

Tags