Βρισκόμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού, με την παράδοση να μας καλεί σε μια από τις πιο εμβληματικές περιόδους της ορθόδοξης πίστης: τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου. Από τις 1 έως τις 15 Αυγούστου, το ελληνικό τραπέζι αποκτά έναν πιο λιτό αλλά εξαιρετικά δημιουργικό χαρακτήρα, φέρνοντας στο προσκήνιο γεύσεις που συνδυάζουν τη νηστεία με την απόλαυση. Οι μέρες αυτές είναι μια ευκαιρία επιστροφής στην ουσία. Όσπρια, λαδερά, λαχανικά και αρωματικά βότανα γίνονται οι πρωταγωνιστές σε πιάτα που τιμούν το μεσογειακό πνεύμα και χαρίζουν πληρότητα, χωρίς ίχνος ζωικών προϊόντων.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr