Έχεις παρατηρήσει πώς το αγαπημένο σου τηγάνι, μετά από πολλές χρήσεις, αρχίζει να αλλάζει; Στην αρχή απλώς μαυρίζει, μετά εμφανίζεται βρωμιά που δεν φεύγει με το απλό πλύσιμο, και σιγά σιγά βλέπεις σημάδια σκουριάς στο κάτω μέρος. Εκεί που νόμιζες ότι έχεις πάντα ένα σίγουρο εργαλείο στην κουζίνα, ξαφνικά μοιάζει έτοιμο για πέταμα.
Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν τρίβεις με σφουγγάρια και καθαριστικά, αυτή η βρωμιά και η σκουριά δε λένε να φύγουν. Κι όμως, δεν φταις εσύ - το τηγάνι είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες, λάδια, υπολείμματα φαγητού και νερό, που με τον καιρό κολλάνε και δημιουργούν αυτή τη σκληρή στρώση. Και εκεί είναι που οι περισσότερες πιστεύουμε πως δεν υπάρχει γυρισμός.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr