
Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Αθήνα ζωντανεύει με μια ποικιλία από πολιτιστικές, μουσικές και γευστικές εμπειρίες για κάθε γούστο. Από γαστρονομικές εκπλήξεις και συναυλίες με διεθνή ονόματα, μέχρι θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ βιβλίου, η ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας γεμίζει δημιουργικότητα και ψυχαγωγία.
Armando x Δημήτρης Liem: Μια πίτσα-έκπληξη στον Κεραμεικό

Στις 21 Σεπτεμβρίου, η πίτσα στον Κεραμεικό αποκτά… ανατρεπτική γεύση! Το "Armando" εγκαινιάζει τη φθινοπωρινή σειρά guest nights του, υποδεχόμενο τον Δημήτρη Liem από το δημοφιλές Kitschen του Πειραιά, για ένα one-off πάντρεμα του signature ζυμάριου της πιτσαρίας με τα δημιουργικά υλικά και τις ιδέες του γνωστού σεφ. Από τις 6 το απόγευμα, ο πεζόδρομος της Σαλαμίνος θα γεμίσει αρώματα, cocktails και social vibes, στήνοντας μια χαλαρή γιορτή γεύσης που δεν χρειάζεται κρατήσεις – μόνο όρεξη και καλή διάθεση.
Δύο συναυλίες για τον λαό της Παλαιστίνης

Η πρωτοβουλία "Η μουσική κόντρα στη σιωπή" διοργανώνει δημόσιες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις σε έξι πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Λήμνος, Πάρος) την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, με στόχο την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού μέσα από τη δύναμη της μουσικής. Στην Αθήνα οι δράσεις ξεκινούν από το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία κλασικού τραγουδιού "Η μητέρα γη, η γη μητέρα" στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου, ενώ την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική παρέμβαση από μουσικούς και τραγουδιστές του κλασικού χώρου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πατεράκη. Με τη μουσική να γίνεται ασπίδα απέναντι στη σιωπή, οι συμμετέχοντες ενώνουν τις φωνές τους για να δώσουν χώρο σε μια πράξη αλληλεγγύης, μετατρέποντας τις νότες σε μήνυμα ζωής, ελευθερίας και ελπίδας.
Gipsy Kings: Οι βασιλιάδες της Μεσογείου στον λόφο του Λυκαβηττού

Οι Gipsy Kings με τον εμβληματικό Nicolas Reyes ανεβαίνουν για πρώτη φορά στον λόφο του Λυκαβηττού την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, σε μια βραδιά που υπόσχεται να μετατρέψει την Αθήνα σε υπαίθριο tablao γεμάτο φλογερούς ρυθμούς και κιθάρες. Με τρεις δεκαετίες διεθνούς πορείας, εκατομμύρια πωλήσεις, βραβεύσεις και αμέτρητες επιτυχίες όπως τα αειθαλή Bamboléo και Volare, το συγκρότημα συνεχίζει να γεφυρώνει πολιτισμούς και γενιές, προσφέροντας μια μουσική εμπειρία χωρίς σύνορα. Στον ιστορικό χώρο του Λυκαβηττού, ο ήχος τους θα ξεδιπλώσει τη μεσογειακή του δύναμη, σε μια γιορτή που ενώνει την οικογενειακή κληρονομιά των gitanos με τη διαχρονική παγκόσμια απήχηση.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr