Ο καφές μπορεί να είναι το αγαπημένο σου πρωινό τελετουργικό, όμως ίσως έχεις παρατηρήσει ότι η υπερβολική κατανάλωσή του σε γεμίζει ανησυχία, αϋπνία ή νευρικότητα. Αναζητώντας πιο ήπιες εναλλακτικές, πολλές γυναίκες στρέφονται σε επιλογές που προσφέρουν άρωμα και απόλαυση χωρίς τις παρενέργειες της καφεΐνης. Μία από τις πιο γνωστές είναι το chicory coffee, δηλαδή ο καφές από ρίζα κιχωρίου.
Πρόκειται για ένα ρόφημα με ξυλώδη, ελαφρώς γήινη γεύση και καβουρδισμένο άρωμα ξηρών καρπών. Αν και παραδοσιακά αγαπήθηκε στη Γαλλία και τη Νέα Ορλεάνη, πλέον έχει κερδίσει τη θέση του και στη σύγχρονη κουζίνα ως καφές χωρίς καφεΐνη αλλά με σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως τονίζει και η διατροφολόγος Rachael Ajmera στο Healthline. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και ορισμένοι κίνδυνοι που χρειάζεται να γνωρίζεις.
Τι είναι το chicory coffee;
Φτιάχνεται από τη ρίζα του κιχωρίου, ενός φυτού της οικογένειας του πικραλίδιου, η οποία καβουρδίζεται, αλέθεται και στη συνέχεια βράζεται, όπως ο κλασικός καφές. Μπορείς να τον απολαύσεις σκέτο ή να τον αναμείξεις με κόκκους καφέ για πιο ισορροπημένο ρόφημα.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr