4 εύκολες συνταγές για τα καλοκαιρινά βράδια

Απόλαυσε ένα καλοκαιρινό, εύκολο και γρήγορο γεύμα

Θέλεις να απολαύσεις απόψε το γεύμα σου στο μπαλκόνι σου, περνώντας μία ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά στο σπίτι σου; Παρακάτω, θα βρεις 4 διαφορετικές συνταγές, που είναι ελαφριές και περιέχουν μία εξωτική νότα, έχοντας όλες ένα κοινό συστατικό: τον ανανά, ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα που είναι στενά συνδεδεμένο με το καλοκαίρι.

1.Πίτσα με ζαμπόν και ανανά

Υλικά:

-4 μικρές βάσεις για πίτσα ολικής αλέσεως

-1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας για πίτσα

-1 φλιτζάνι χοντροκομμένη τριμμένη μοτσαρέλα

-200g ζαμπόν σε κομματάκια

-50g τσένταρ τριμμένο

-1 κόκκινη τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη

-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο

-1 φλιτζάνι κύβους ανανά Del Monte σε φυσικό χυμό

Εκτέλεση:

-Προθέρμανε το φούρνο στους 230 ° C. Τοποθετήστε τις βάσεις της πίτσας σε ένα ταψί και κάλυψε με τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά και το ζαμπόν.

-Ψήσε για περίπου δέκα λεπτά, ενώ παράλληλα σε ένα μπολ ανακάτεψε τον ανανά, τις πιπεριές τσίλι και τον κόλιανδρο.

- Βγάλε από το φούρνο τις πίτσες και ολοκλήρωσε το πιάτο περιχύνοντας τη σάλτσα με τον ανανά.

2.Σαλάτα με γλυκοπατάτα και ανανά

Υλικά:

-3 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες

-Ελαιόλαδο

-3 κουταλιές καλαμπόκι

-1 κόκκινη πιπεριά τσίλι σε λεπτές φέτες

-1/3 φλιτζανιού φύλλα κόλιανδρου

-1/3 φλιτζανιού φύλλα μέντας

-2 κουταλάκια του γλυκού λάδι αβοκάντο

-ξύσμα φρέσκιας καρύδας για γαρνίρισμα

-φέτες ανανά Del Monte σε ελαφρύ σιρόπι

Εκτέλεση:

-Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C. Σε ένα ταψί τοποθέτησε μία αντικολλητική λαδόκολλα και τις φέτες της γλυκοπατάτας. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο και ψήσε για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

-Παράλληλα, βράσε το καλαμπόκι για πέντε περίπου λεπτά.

-Όταν τα παραπάνω υλικά κρυώσουν ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ.

3.Φιλέτο χοιρινό με πάπρικα και σαλάτα ανανά

Υλικά:

-4 μπριζόλες φιλέτο χοιρινό

-1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη

-3 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα

Για τη σαλάτα:

-1 αγγούρι σε φέτες

-1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

-1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

-2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

-1/2 ανανά σε κύβους Del Monte σε φυσικό χυμό

Εκτέλεση:

-Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήσε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά του χοιρινού φιλέτου, αφού τα αλείψεις με την πάπρικα και τη σκόνη μουστάρδας.

-Για τη σαλάτα, ανακάτεψε τον ανανά, το αγγούρι, το τσίλι, τον μαϊντανό, το χυμό λάιμ και το σκόρδο σε ένα μπολ.

-Σέρβιρέ τα σε ένα πιάτο

4.Γιαούρτι με ανανά και παπάγια

Υλικά:

-650g ώριμη παπάγια σε κύβους

-100ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1 κουταλιά ξίσμα λάιμ

-60ml φρέσκο χυμό λάιμ

-2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

-1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

-φύλλα μέντας

-600g ανανά Del Monte σε φυσικό χυμό

Εκτέλεση:

-Ανακάτεψε το χυμό πορτοκαλιού, τη φλούδα λάιμ, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησε το μείγμα να βράσει για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

-Σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι και τα φρούτα και ολοκλήρωσε με το σιρόπι αφού κρυώσει.