Follow us

Οδηγίες των ειδικών στους γονείς για τις ιώσεις των παιδιών | Οι εναλλακτικές επιλογές σε φάρμακα και αντιπυρετικά

Ο Εθνικός Οργανισμών Φαρμάκων εξέδωσε κατάλογο με τα επώνυμα σκευάσματα που βρίσκονται σε έλλειψη, αναγράφοντας την δραστική ουσία με στόχο τις εναλλακτικές επιλογές.

MissBloom TEAM
ιωσεις

Εν μέσω έξαρσης των εποχικών ιώσεων, με υψηλή νοσηρότητα στα παιδιά, και ενώ οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα συνεχίζονται στα φαρμακεία (αντιπυρετικά, αναγλητικά, εισπνεόμενα), ΕΟΦ αλλά και παιδίατροι προχώρησαν σε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης.

Αρχικά, ο Εθνικός Οργανισμών Φαρμάκων εξέδωσε κατάλογο με τα επώνυμα σκευάσματα που βρίσκονται σε έλλειψη, αναγράφοντας την εμπορική ονομασία, στη δραστική ουσία που περιέχουν και τις εναλλακτικές επιλογές, εάν δεν βρούμε το σκεύασμα που ψάχνουμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται σε παυσίπονα και αντιπυρετικά, όπως και σε αποσυμφορητικά, με την παρακεταμόλη να βρίσκεται σε σοβαρή έλλειψη, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά).

Η λίστα θα βοηθήσει, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση που δεν υπάρχει το πρωτότυπο φάρμακο που ψάχνουμε, να γνωρίζουμε ποιο είναι το αντίστοιχο γενόσημο (με την ίδια δραστική ουσία) με το οποίο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ