Follow us

Αυτό το bagel διαφέρει από αυτά που έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα

Έχεις δοκιμάσει ξανά bagel από noodles γλυκοπατάτας;

variety-of-fresh-bagels-with-different-fillings-copy-space-picture-id846580766 istock

Το bagel δεν αποτελεί τυχαία την πιο αγαπημένη επιλογή για πρωινό. Είναι αφράτο, χορταστικό και αποτελεί την τέλεια βάση για να το γεμίσεις με όσα υλικά θέλεις εσύ. Η συνταγή όμως που ακολουθεί διαφέρει πολύ από αυτή που όλοι γνωρίζουμε καθώς έχει ως βάση noodles από γλυκοπατάτα.

Η Ali Maffucci, ιδρύτρια του Inspiralized ( του πολυκόφτη που κόβει κάθε είδους λαχανικά σε σπιράλ) και συγγραφέας του βιβλίου Inspiralized and Beyond προτείνει μία διαφορετική και υγιεινή εκδοχή του bagel η οποία αποτελεί ένα ιδανικό γεύμα για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Η γλυκοπατάτα είναι τεράστια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και βιταμινών και μία από τις τροφές που σε γεμίζουν ενέργεια.

Bagel από noodles γλυκοπατάτας, σταφίδες και κάσιους

Υλικά ( για τα bagels)

  • 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε σπιράλ
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 του φλιτζανιού σταφίδες

Υλικά (για την κρέμα)

  • 1/2 του φλιτζανιού ακατέργαστο κάσιους
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου (άγλυκο)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού maple syrup
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό ταψάκι.
  2. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν το λάδι αρχίσει να παίρνει βράση πρόσθεσε μέσα τα noodles γλυκοπατάτας.
  3. Μαγείρεψε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια τοποθέτησε τα σε ένα μπολ στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
  4. Ρίξε μέσα στα παγωμένα noodles τα αυγά, τις σταφίδες και την κανέλα και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Βάλε τα noodles στο ταψί και ψήσε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά.
  5. Όση ώρα ψήνονται τα bagels φτιάξε την κρέμα από κάσιους. Σε ένα μπλέντερ ρίξε μέσα τα κάσιους, το γάλα αμυγδάλου, την κανέλα, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν. Αν το μείγμα είναι παχύρρευστο πρόσθεσε άλλη μία κουταλιά της σούπας γάλα αμυγδάλου.
  6. Όταν τα bagels ψηθούν άφησε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια άπλωσε από πάνω την κρέμα από τα κάσιους. Είναι έτοιμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ