Follow us

Ανάλυσε το: Τα βήματα για μια καλή σχέση

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αποκαλύπτει τους τρόπους για να χτίσεις τέλειες σχέσεις ζωής

couple-cute
Κι όμως, είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τη σχέση μας ζωντανή, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, να συγκρουόμαστε εποικοδομητικά και να ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά χρόνο με τον χρόνο…

  • 5 προς 1

Ο ερευνητής των ανθρωπίνων σχέσεων, John Gottman, υποστηρίζει, πως για κάθε αρνητική συναναστροφή, χρειάζονται πέντε θετικές, για να επιτρέψουν στην σχέση να αναπτυχθεί, να ανθίσει, όπως λέει χαρακτηριστικά. Έτσι, για να επανορθώσετε μια αρνητική αλληλεπίδραση, φροντίστε να δημιουργήσετε πέντε θετικές.

  • Εστιάζω στο θετικό

Όσο εντοπίζουμε και επιβραβεύουμε το θετικό, τόσο περισσότερο το αυξάνουμε. Αυτό ισχύει για όλων των ειδών τις σχέσεις και όχι μόνο για τις συντροφικές. Αν δηλαδή, αναφέρουμε κάτι θετικό που κάνει ο σύντροφός μας, τότε εκείνος θα το πολλαπλασιάσει.

Ανάλυσε το: Τα βήματα για μια καλή σχέση

  • Εκφράστε την εκτίμησή σας

Εκτός από τον εντοπισμό και την αναφορά των θετικών, χρειάζεται να εκφράζουμε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για εκείνα που έχουμε αλλά και μας προσφέρει ο σύντροφός μας. Αυτό θα έχει ένα θετικό αντίκτυπο στην εκτίμης που θα αναγνωρίζετε και θα δέχεστε ο ένας από τον άλλο.

  • Δείξτε έμπρακτη κατανόηση

Η ουσιαστική κατανόηση έρχεται όταν μπαίνουμε στη θέση του άλλου και αντιλαμβανόμαστε πως βιώνει μια κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο ερχόμαστε πιο κοντά και ο άλλος μας νιώθει δίπλα του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη επικοινωνία. Ακόμη πιο αποτελεσματικό, είναι να θέσουμε την κατανόησή μας σε δράση και να δείξουμε πια έμπρακτα, πως νοιαζόμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε τον σύντροφό μας να αισθανθεί καλύτερα.

  • Ανακαλύψτε τις ανάγκες και τις πεποιθήσεις σας

Πριν συζητήσετε με τον σύντροφό σας, καταλήξτε στο τι είναι αυτό που σας εκφράζει καλύτερα. Ξοδέψτε χρόνο να καταλάβετε τον εαυτό σας και στη συνέχεια τον σύντροφό σας. Μπορεί να έχετε βασικές διαφωνίες, όπως το ζητούμενο είναι να βρείτε μαζί τι είναι πιο σημαντικό και για τους δύο.

12142109_756788231099414_471040530_n

  • Προσέξτε τον τρόπο που επικοινωνείτε

Προσπαθήστε να μιλάτε με τρόπο που να μην εκτοξεύει κατηγορίες στον άλλο. Αντί να πείτε «είσαι πάντα ανεύθυνος», «μπορούμε να φροντίσουμε μέσα στην εβδομάδα να πληρώσουμε τον τάδε λογαριασμό;» ή αντί για το «συνέχεια αργείς!», «μπορούμε σήμερα να φύγουμε στις 7.30;». Μην ξεχνάτε ότι είστε στην ίδια ομάδα και όχι αντίπαλοι.

  • Επιδιώξτε εποικοδομητικές συγκρούσεις

Δεν υπάρχει ζευγάρι το οποίο δεν έχει συγκρούσεις. Το ζητούμενο είναι να είναι αποτελεσματικές. Ο κάθε ένας έχει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψεις, δεν γίνεται να είστε δυο ίδιοι άνθρωποι. Έτσι, προσπαθήστε να ενώσετε τους δυο διαφορετικούς κόσμους σας και να αποφασίσετε μαζί τι είναι σημαντικό και για τους δυο.

  • Μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας

Γνωρίζω πολλές γυναίκες οι οποίες δεν εξέφραζαν τα συναισθήματά τους στον βαθμό που τα βίωναν. Ένιωθαν απογοήτευση και πικρία. Ωστόσο, ο σύντροφός τους δεν αντιλαμβανόταν το μέγεθος του προβλήματος με αποτέλεσμα μια μέρα η γυναίκα, γεμάτη θυμό, να θέλει να φύγει από τη σχέση. Έτσι, μοιραστείτε αυτά που νιώθετε, χωρίς θυμό, φωνές και ένταση. Μόνο μέσα από ήρεμη συζήτηση θα μπορέσετε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και ο σύντροφός σας να τα ακούσει.

Να είστε καλά!

Σ.

ac79d58b6edf3a234897f8a7743f61fd

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ