Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα και βούτυρο

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς στην πιο πλούσια εκδοχή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ANDRIANNA PARASKEVOPOULOU

Τον χαλβά με χοντρό σιμιγδάλι τον ξέρεις. Δοκίμασε την πιο πλούσια εκδοχή του με ακόμα περισσότερη γεύση.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βούτυρο και γάλα

Υλικά:

  • 400 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
  • 150 γρ. κουκουνάρια
  • 150 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 800 γρ. φρέσκο γάλα
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο με το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας καεί το σιμιγδάλι, σε μέτρια φωτιά. Όταν κοντεύει να πάρει το χρώμα που θέλουμε, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.

Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το γάλα με προσοχή στο σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Σερβίρουμε σε μεγάλες φόρμες ή σε ατομικά μπολάκια. Πριν τον σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

Extra tip:

Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλους ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση ή αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα.

Από τη μαμά της αναγνώστριάς μας Ειρήνης Φαρμάκη, Κυρία Κωνσταντίνα, Λαμία.